crisi sanitària

El Cercle fa una crida a la unitat per combatre el coronavirus

«No és temps per a retrets ni partidismes», afirma l'entitat presidida per Javier Faus

El fòrum defensa una Europa «més forta» i la necessitat de preservar la democràcia liberal

zentauroepp51900381 economia200123201236

zentauroepp51900381 economia200123201236 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Cercle d’Economia fa una crida a la unitat per combatre el coronavirus, amb una Europa «més forta» i preservant el model de la democràcia liberal. En la seva última nota d’opinió amb referència a la crisi sanitària, l’entitat presidida per Javier Faus afirma que «no és temps per a retrets ni per a partidismes», alhora que insta a evitar una «depressió econòmica».

Aquest prestigiós fòrum d’opinió destaca que «és l’hora de la millor coordinació institucional, convençuts que, actuant alhora i en tots els àmbits, és com millor es podrà governar aquesta situació tan incerta que encara no sabem quin cost tindrà».

«La ciutadania, després de tant anys de desavinences, exigeix encertadament acords, pactes, consensos», apunta el Cercle, que expressa explícitament el seu «recolzament a les mesures econòmiques adoptades per l’Estat en el seu conjunt, que han establert com a prioritat evitar que la severa paràlisi en què ens trobem immersos es transformi en una dramàtica crisi social i empresarial».

«Tan essencial com l’emergència sanitària és evitar una depressió econòmica, que sempre acaben pagant els més febles», alerta aquesta entitat.

Amb tot, el Cercle puntualitza que «unitat no és uniformitat, sinó remar junts», i insisteix que «Espanya, Catalunya i Barcelona fa massa anys que estan amb crisis, desavinences i episodis traumàtics».

Notícies relacionades

«Aquest país continua disposant de molts actius per sortir d’aquesta situació, però fa falta fer-ho units, des de la discrepància democràtica, però units en el que és essencial i donant recolzament decididament al nostre teixit productiu, als nostres empresaris i treballadors», apunta.

D’altra banda, el Cercle considera també que la sortida d’aquesta crisi no pot ser «a costa de la democràcia liberal», mentre reivindica una Europa «més forta i unida».