propostes

Foment reclama que l'Estat garanteixi els crèdits a les empreses

La patronal considera que l'aval públic és l'única via per aconseguir finançament bancari en el context actual

GRAFCAT6663. BARCELONA, 01/04/2019.- El presidente de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre (c), junto a la vicepresidenta, Virginia Guinda (i), y el secretario, David Tornos (d), durante la presentación de las propuestas de carácter económico, fiscal y empresarial que la patronal catalana hará llegar a los principales partidos que concurren en las elecciones generales del 28 de abril. EFE/Alejandro García

GRAFCAT6663. BARCELONA, 01/04/2019.- El presidente de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre (c), junto a la vicepresidenta, Virginia Guinda (i), y el secretario, David Tornos (d), durante la presentación de las propuestas de carácter económico, fiscal y empresarial que la patronal catalana hará llegar a los principales partidos que concurren en las elecciones generales del 28 de abril. EFE/Alejandro García / Alejandro Garcia (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Foment del Treball ha demanat aquest divendres que la banca privada compti amb la garantia pública per atendre les necessitats de finançament d’empreses i autònoms durant el període en què el brot de coronavirus afecti l’activitat econòmica.

En un comunicat, la patronal catalana ha defensat que l’objectiu és preservar la liquiditat de les empreses i autònoms i mitigar així les conseqüències per a treballadors, clients i proveïdors. La patronal catalana considera que l’aval públic és, en les circumstàncies actuals, l’única via perquè les empreses i els autònoms aconsegueixin finançament bancari. 

Considera que, davant de la situació d’«excepcionalitat» de la conjuntura econòmica, és necessari flexibilitzar les obligacions fiscals i facilitar el finançament per protegir la liquiditat.

Notícies relacionades

«Les decisions sobre les obligacions fiscals o facilitats al crèdit i bonificacions a la Seguretat Social per a contractes fixos discontinus són essencials per reduir la pressió en les empreses i autònoms en un moment de màxim tensió econòmica i protegir la seva liquiditat», ha argumentat.

La patronal també ha valorat positivament el primer paquet de mesures que va aprovar aquest dijous el Consell de Ministres i el Consell Executiu del Govern i ha assenyalat que confien en l’anunci de noves mesures en les pròximes hores davant de «l’alerta també econòmica».