Coronavirus:

Ifema ajorna quatre fires pel coronavirus

La fira de Madrid posposa a l'estiu tres fires mèdiques per les recomanacions de Sanitat

El Saló Gurmet es trasllada al juny i els organitzadors han cancel·lat la fira aèria World APM

ifema

ifema

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Fira de Madrid ha decidit ajornar diverses fires i congressos que s’havien de celebrar durant el mes de març, com a mesura de prevenció davant del coronavirus, segons han confirmat fonts d’Ifema.

La principal incidència es produeix en fires i congressos amb una vinculació sanitària. És el cas d’Expodental Infarma, així com un congrés europeu de transfusió de sang i trasplantament de medul·la que s’han reprogramat per al període estival, entre els mesos de juny i setembre, després de les recomanacions del Ministeri de Sanitat.

Així mateix, com també va passar amb Alimentaria a Barcelona, els organitzadors del Saló del Gurmet han mogut al juny la celebració d’aquest esdeveniment que havia de tenir lloc a Madrid del 30 de març al 2 d’abril. Aquesta fira gastronòmica està prevista ara que se celebri del 15 al 18 de juny.

Els que sí que es quedaran sense fira són els del sector aeri. Els organitzadors del World APM, que començava la setmana que ve, han cancel·lat la cita fins a l’any pròxim. No obstant, fonts d’Ifema recorden que en l’actualitat l’activitat del recinte firal s’està desenvolupant «amb total normalitat» la fira d’educació Aula i la de l’àmbit veterinari Iberzoo Propet. La setmana passada va tenir lloc ARCO.

«Tot ve a generar una certa prevenció a la situació que s’està presentant», han explicat fonts d’Ifema que descarten una gran afectació sobre el negoci, ja que es tracta d’ajornaments i no cancel·lacions, a excepció de la World APM. A més, el pitjor ja ha passat, ja que els períodes firals de més auge, tant a Ifema (amb més de 100 fires a l’any) com en altres recintes són durant els mesos de gener i febrer i setembre, octubre i novembre.

Cancel·lacions hoteleres

Notícies relacionades

Una de les conseqüències de posposar aquests congressos ha quedat reflectida als hotels de la capital, que han registrat un 24% de cancel·lacions de mitjana diària per a les reserves realitzades entre el 24 de febrer i el 31 de març, segons ha informat l’Associació Empresarial Hotelera de Madrid (AEHM).

La majoria d’aquestes anul·lacions han sigut realitzades per grups empresarials que han cancel·lat les seves reunions, viatges de negocis, així com la seva assistència a qualsevol tipus fira o congrés per decisions pròpies de la companyia.