mesures

La Fira ajorna Alimentaria fins al setembre pel coronavirus

El saló, amb una previsió de 150.000 visitants, s'havia de celebrar del 20 al 23 d'abril

lpedragosa33673731 hospitalet de llobregat  baix llobregat   26 04 20160426190322

lpedragosa33673731 hospitalet de llobregat baix llobregat 26 04 20160426190322 / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Nou efecte del coronavirusFira de Barcelona ha decidit posposar fins al setembre Alimentaria, un dels salons més importants dels que se celebren a la capital. El certamen s’havia de celebrar del 20 al 23 d’abril i ara es trasllada del 14 al 17 de setembre.

Segons fonts de la institució, la decisió s’ha pres no tant per motius sanitaris, sinó per aconseguir que el saló «sigui un èxit». De fet, l’edició d’aquest any ja comptava amb plena ocupació.  «Davant la situació internacional actual s’ha adoptat aquesta mesura amb l’objectiu de garantir una gran edició per als seus expositors i visitants, procedents de nombrosos països del món», segons un comunicat de la institució.

Alimentaria, que és de caràcter biennal, rep uns 150.000 visitants, dels quals més del 70% són espanyols. Aquesta decisió se suma a la cancel·lació del Mobile World Congress (MWC), per part de la seva organitzadora, GSMA.

Alimentaria el 2020 canvia de dates

Aquesta vegada no es tracta d’una anul·lació, sinó de desplaçar el saló a altres dates. Segons la Fira, «davant  les inquietuds del sector pel context internacional, el comitè organitzador d’Alimentaria i l’organització d’Hostelco  (formada per algunes de les principals empreses del sector a Espanya), han considerat convenient posposar-ne la celebració als dies 14, 15, 16 i 17 de setembre, i vetllar, d’aquesta manera, per la realització d’una gran edició amb les màximes expectatives comercials, de ‘networking’ i participació de visitants i compradors internacionals.

El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha explicat que tot i que l’espai de contractació «està pràcticament complet», s’ha pres la decisió després d’avaluar en profunditat la situació i escoltar el sector «amb l’objectiu de garantir el millor desenvolupament d’un esdeveniment tan rellevant, de referència internacional, i després de poder comptar amb altres dates idònies al nostre calendari firal».

La institució considera que, amb aquesta decisió, la preparació d’Alimentaria i Hostelco, organitzats per Alimentària Exhibitions, societat de Fira de Barcelona, «continuen desenvolupant-se amb intensitat des del punt de vista comercial, de planificació d’activitats, presentació de novetats i expectatives de participació amb la previsió d’ocupar, una edició més, gairebé tot el recinte de la Gran Via

».

Plataformes de la indústria

Els dos salons conformen conjuntament una de les plataformes internacionals més grans per a la indústria de l’alimentació, la gastronomia i l’equipament hoteler, amb més de 4.500 empreses expositores, 1.000 d’elles

procedents de 70 països, i prop de 150.000 visitants, un 30% internacionals, de 156 països.

Notícies relacionades

D’altra banda, en aquest moment continuen a bon ritme els diferents esdeveniments que la institució té previst organitzar aquest any als seus recintes de Gran Via i Montjuïc, centrats en diferents àmbits i sectors. Concretament aquest mes se celebraran el Saló de l’Ensenyament, Futura, i el Saló de l’Ocupació Juvenil i B-Travel.

Igual que altres entitats i recintes firals europeus, la institució firal barcelonina manté «un estret contacte amb els responsables sanitaris per seguir l’evolució del Covid-19 i els protocols establerts, d’acord amb les directrius tant de les autoritats locals com de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).