Des de l'1 de gener

Més de 140 estacions de tren deixen de vendre bitllets en taquilla

Adif traspassa aquest servei a Renfe, que posarà màquines d'autovenda a totes les estacions

L'operadora anuncia la venda presencial a les estacions amb almenys 100 viatgers al dia

zentauroepp47063653 castellet190222105738

zentauroepp47063653 castellet190222105738 / Laura Busquets

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

L’1 de gener del 2020, Adif va deixar de vendre bitllets de forma presencial a 142 estacions de tren. El gestor d’infraestructures va traspassar aquest servei a Renfe, que ha anunciat que assumirà la venda en taquilla en aquelles estacions amb més de 100 viatgers diaris i amb un volum «determinat» de vendes, però sense especificar a quines.

Quan es va produir la separació entre Adif i Renfe (2005), el gestor d’infraestructures va assumir la venda de bitllets de les estacions. L’any 2017 Adif va acordar amb Renfe el traspàs d’aquest servei a les grans estacions, mentre que en el cas de les més petites (les que només tenen un servei, per exemple, només mitjana distància) es va quedar en mans del personal d’Adif, que va exercir aquesta tasca de forma addicional a la de control de la circulació.

Així, a causa del procés de liberalització ferroviària de viatgers que s’inicia el desembre del 2020, no era correcte que el gestor d’infraestructures assumís part de la tasca d’una de les operadores davant la resta, per la qual cosa des de l’1 de gener d’aquest any Adif va traspassar a Renfe la venda de bitllets a les estacions més petites, això és, a 142 estacions.

Segons explica en un comunicat, Renfe assumirà la venda presencial de bitllets en aquelles estacions que disposin d’una mitjana diària superior a 100 viatgers pujats i un volum determinat de vendes en taquilla, tot i que no n’especifiquen el volum ni a quantes estacions afecta. La companyia informa que convocarà pròximament un concurs per adjudicar aquest servei a una empresa externa.

Autovenda

Notícies relacionades

Renfe afegeix que totes les estacions comptaran amb màquines autovenda –s’instal·laran on encara no n’hi hagi– i es posarà a disposició dels viatgers un número d’atenció telefònica per resoldre qualsevol dubte. A més, afegeix la companyia, els usuaris també podran utilitzar els canals habituals de la companyia, com renfe.com, l’aplicació Renfe Ticket, la compra telefònica o la compra a través dels interventors a bord dels trens.

D’altra banda, els viatgers de Renfe també poden comprar el bitllet a les oficines de Correus. Renfe acaba de firmar un conveni amb Correus per a la venda a totes les seves oficines de bitllets de trens AVE, Avant i mitjana i llarga distància convencional.

Temes:

Adif Renfe Trens