PIB

L'economia catalana es modera dues dècimes fins a l'1,8% al setembre

Les dades de l'Idescat reflecteixen un ritme de creixement dues dècimes inferior al del conjunt d'Espanya i set dècimes més gran que el conjunt de l'Eurozona

supermercado

supermercado

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’economia catalana va créixer a un ritme de l’1,8% interanual en el tercer trimestre de l’any, fet que suposa dues dècimes menys que la xifra registrada en el trimestre anterior. Així ho reflecteixen les dades d’Idescat publicades aquest dimecres, que constaten que el PIB català va tancar al setembre dues dècimes per sota del del conjunt de l’Estat, tot i que set dècimes per sobre de la zona euro.

Notícies relacionades

Segons l’estimació avançada elaborada per l’Idescat i el departament d’Economia de la Generalitat, el PIB català va créixer un 0,4% en el tercer trimestre en comparació al segon trimestre de l’any, al mateix nivell que el conjunt d’Espanya, si bé avança a un ritme més moderat que en la primera part de l’any.

L’economia catalana registra així una pèrdua gradual de dinamisme, afectada per la debilitat del comerç internacional i pels efectes d’aquest fenomen en termes de confiança econòmica i sobre el sector industrial, segons la Generalitat. 

Temes:

Catalunya PIB