ESTUDI DE PwC

Gairebé la meitat dels espanyols prefereixen pagar en efectiu

El 58% dels consumidors europeus no estan disposats a compartir les seves dades bancàries a canvi de beneficis

Gairebé la meitat dels espanyols prefereixen pagar en efectiu

Jorge Ortiz

Es llegeix en minuts

EL PERIÓDICO

El 49% dels consumidors prefereixen pagar les seves compres amb diners en efectiu. Segons un estudi realitzat per la consultora PwC, els consumidors europeus –i també els espanyols– continuen preferint l’efectiu a altres mitjans de pagament electrònics. Així es desprèn de l’informe ‘Construint un mercat de pagaments europeu viable’, elaborat per Strategy&, la consultora estratègica de PwC, a partir d’una enquesta a consumidors a 10 països de la Unió Europea, entre els quals hi ha Espanya.

Segons l’estudi, el 47% dels consumidors europeus prefereixen l’ús dels diners en efectiu a l’hora de fer els pagaments, abans que qualsevol altre mètode electrònic. Aquest percentatge és especialment elevat a Alemanya (61%), Àustria (61%) i Suïssa (60%). A Espanya, gairebé la meitat dels consumidors entrevistats (49%) prefereixen pagar les compres en metàl·lic. Només al Regne Unit (29%), Holanda (26%) i Suècia (20%) aposten per altres formes de pagament alternatives als diners.

Et pot interesar

PwC destaca que el mercat europeu de mitjans de pagament és un sector molt fragmentat, amb 15 sistemes nacionals i amb un gran nombre d’especificacions i exigències per país en matèria de funcionament i d’identitat, factor que és un obstacle per a la implantació de les targetes de crèdit. 

El 58% dels consumidors europeus entrevistats no estan disposats a compartir les seves dades bancàries a canvi de beneficis, element que ha de ser tingut en compte per les entitats financeres per desenvolupar els seus plans de negoci. 

Temes:

Empreses