Turisme

Els hotelers recorren davant de l'Audiència Nacional els plecs de l'Imserso

El recurs no paralitza l'actual posada en marxa del programa, però posa en qüestió una altra vegada la proposta

zentauroepp14692107 inserso imserso190510195431

zentauroepp14692107 inserso imserso190510195431

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Nou capítol en el serial dels viatges de l’Imserso. Els hotelers espanyols han decidit recórrer davant de l’Audiència Nacional (AN) els plecs del contracte de viatges de l’Imserso, un fet que no afectarà els viatges però que posa, una altra vegada, en qüestió un programa que està a punt de complir 35 anys.

La Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT) va presentar aquest dilluns un recurs contenciós administratiu davant de l’Audiència Nacional després que el Tribunal Central de Recursos Contractuals (dependent del ministeri d’Hisenda) rebutgés les al·legacions dels empresaris que van impugnar el contracte al considerar que incorria en "greus deficiències econòmiques que perjudiquen el sector".

Els hotelers es queixen del preu per persona, que se situa en uns 22 euros i demanen elevar-lo fins als 25. A més, critiquen que el contracte no té en compte aspectes tan "essencials" com el cost real del servei o els costos laborals i assenyalen que discrimina alguns hotels al 'premiar' la contractaciód’establiments de quatre estrelles.

"L’actual formulació del programa Imserso obliga els hotels a treballar a preus per sota del cost real del servei, fet que no es pot admetre en un procediment de contractació pública", explica Cehat en un comunicat. L’organització que integra les principals associacions hoteleres espanyoles explica que l’Imserso és l’operador turístic nacional més gran durant l’hivern, per la qual cosa és l’encarregat de marcar posicions de preus al mercat, per la qual cosa un baix preu els discrimina.

Notícies relacionades

Aquest any el supercontracte de l’Imserso s’ha vist embrancat en un autèntic serial que amenaça amb retardar els viatges. El recurs dels hotelers davant de l’Audiència Nacional no paralitza ni afecta l’actual posada en marxa del programa, però un dels adjudicataris (Mundisenior) va recórrer el lot de costes al seu oponent (Mundiplan), la qual cosa sí que podria posar en perill les dates del programa. Segons el Govern, la comercialització dels viatges hauria de començar a mitjans d’aquest mes i a l’inici dels mateixos el 15 d’octubre.

El Govern licita de forma anual o bianual aquests contractes públics amb un pressupost que aquest any s’acosta als 1.200 milions d’euros i de què es beneficien gairebé un milió de persones majors de 65 anys –el programa està finançat parcialment–, més de 350 hotels i 12.000 treballadors cada temporada.

Temes:

Turisme