Model laboral

Dues noves sentències contra Glovo donen avantatge legal als 'riders'

El jutjat social número 29 de Barcelona considera falsos autònoms a dos repartidors que van denunciar l'empresa de repartiment

Actualment els jutges han dictat nou sentències en contra del model laboral de l'empresa i unes altres vuit a favor

zentauroepp48368915 barcelona 28 05 2019  sociedad repartidores de glovo deliver190606200030

zentauroepp48368915 barcelona 28 05 2019 sociedad repartidores de glovo deliver190606200030 / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Els 'riders' que afirmen que la seva relació amb Glovo és pròpia d’assalariats i que l’empresa incorre en un frau laboral al tenir-los com autònoms han pres avantatge legal. Dues sentències favorables a l’esmentada interpretació emeses pel jutjat número 29 del social de Barcelona decanten, de moment, la balança al seu favor. Fins ara el resultat és de nou contra Glovo, per unes altres vuit a favor; tot i que la batalla judicial continua i queda un llarg camí fins que el Tribunal Suprem unifiqui doctrina.

Notícies relacionades

Si bé Glovo va aconseguir agafar tirada als jutjats de Barcelona, a base de sentències favorables al seu model d’autònoms abans de l’estiu, aquest juliol ha sigut especialment nociu per als seus interessos. Un jutjatd’Oviedo  va sentenciar el passat 5 de juliol a favor d’un 'rider' que va ser acomiadat i que li va reconèixer la seva readmissió. Li va seguir una altra, el passat 25 de juliol, que també va considerar la relació com a pròpia de falsos autònoms  . Aquesta és la primera i, de moment, l’única que un Tribunal Superior d’una autonomia s’ha pronunciat en un cas de les economies de plataformes de repartiment (Glovo, Deliveroo, Uber Eats, etc.) i ho ha fet contra els interessos de Glovo.

I a aquestes s’han afegit les dues del jutjat número 29 del social de Barcelona, datades del 30 de juliol totes dues, que sumen nou en total. "Existeix una relació contractual hibernada que s’actualitza amb l’assignació de cada microtasca concreta. Això suposa un elevat estalvi de costos per a l’empresari, que només retribueix el temps en què es realitza la microtasca, no aquell en què el repartidor en aquest cas és en situació de disponibilitat. Es produeix així una evident translació de l’empresari al treballador del cost del temps de treball", afirma una de les sentències, a què ha tingut accés EL PERIÓDICO, per argumentar la laboralitat de la relació.