EMPRENEDORS SOCIALS

El recader col·laboratiu

Glovo permet a particulars i empreses enviar o recollir qualsevol cosa en menys d'una hora a Barcelona La firma està a punt de tancar una nova ronda d'inversió de 300.000 euros

icoy35547284 glovo170426182159

icoy35547284 glovo170426182159 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
JOSEP M. BERENGUERAS / BARCELONA

L'economia col·laborativa està actuant amb força en molts sectors. Després de llicenciar-se en enginyeria aeronàutica i fer pràctiques a Airbus, Óscar Pierre va decidir que el millor era muntar la seva pròpia empresa i, després d'analitzar diverses opcions, es va decidir per importar a Espanya la missatgeria col·laborativa. Així va fundar Glovo, una app des de la qual qualsevol pot, no solament enviar un paquet, sinó demanar qualsevol encàrrec. La xarxa de glovers ho faran realitat en menys d'una hora.

«Imagina't que has d'enviar un paquet superurgent. Si analitzes l'oferta, veuràs que amb sort podràs entregar-lo demà, 24 hores després. ¿Per què? Perquè les empreses de missatgeria són gegants que no poden fer passos ràpids. Nosaltres garantim que el paquet arribarà al seu destí a la mateixa ciutat en una hora», explica aquest jove emprenedor.

Però Glovo no és tan solss paqueteria, sinó que aquest és només un dels serveis que presten. «Nosaltres som recaders. ¿Necessites comprar i entregar unes flors? ¿Anar a comprar un regal? ¿Recollir unes entrades? ¿Presentar els papers per a un visat? ¿Menjar unes braves de Bar Tomás? Obre l'app i demana un glover», explica Sacha Michaud, cofundador de la firma. Veterà emprenedor (va fundar LatinRed el 1997 i era el director per a Espanya de Betfair fins l'any passat), Michaud va conèixer el projecte de Pierre i va decidir abocar-s'hi.

La comunitat de glovers està formada per autònoms amb moto o bici que s'apunten a la plataforma. L'empresa els forma, i aquests decideixen quan treballar o acceptar les comandes, i axió ho poden alternar amb les seves feines o altres activitats. Quan algú fa una comanda, els glovers reben una notificació i decideixen si poden fer-se càrrec o no de l'encàrrec. A més, la companyia té una assegurança contractada per si passés res.

Notícies relacionades

Per a l'usuari, el cost del servei és sempre el mateix, 5,50 euros per encàrrec (el glover s'emporta el 70%), i pot veure a l'app en temps real l'estat del servei (i per on va el glover). «Estem creixent. De moment només operem a Barcelona, però farem el salt a Madrid aviat amb la idea d'anar a dues capitals europees en el futur», afegeix. El temps mitjà d'entrega o de realització d'encàrrecs és de 28 minuts.

La firma va aixecar al febrer una primera ronda de finançament de 140.000 euros (Carlos Blanco, Guillermo Llibre, Josep Sanfeliu i Pere Mayol), i acaba de llançar una segona ronda a través de The Crowd Angel (qualsevol hi pot invertir a partir de 3.000 euros), en què busca captar 300.000 euros més. En només tres dies, el projecte ja ha aconseguit 225.000 euros.