Aeroports

Normalitat el segon dia de vaga dels tripulants de Ryanair

Els sindicats xifren en 1.600 persones el nombre d'afectats per les aturades als aeroports de tot Espanya

ryanair-1

ryanair-1

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El segon dia de vaga dels tripulants de cabina de Ryanair alsaeroports  de tot Espanya està transcorrent amb normalitat i sense incidents, tal com coincideixen fonts de l’empresa, els sindicats convocants i l’operador aeroportuari Aena. Les centrals xifren en 1.600 les persones afectades per les aturades, fruit dels vuit vols cancel·lats preventivament per la companyia; sis dels quals amb origen o destí a Barcelona-el Prat.

La jornada d’aquest dilluns està seguint un guió similar al de diumenge, amb poca afectació atesos els elevats serveis mínims fixats pelMinisteri de Foment, que en els vols amb territoris no peninsulars són del 100% (com és habitual en la gran majoria de vagues aeroportuàries). Hem de recordar que el conflicte convocat pels sindicats USO i Sitcpla té el seu origen a l’anunci de Ryanair de tancar les seves tres bases a les Illes Canàries i la de Girona (cosa que pot portar fins a 512 acomiadaments), amb la qual cosa els serveis mínims fixats han impossibilitat els treballadors canaris mobilitzar-se. 

Les aturades continuaran durant els pròxims dies 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 29 de setembre, que alternaran amb la vaga convocada també pels pilots de Ryanair els dies 9, 20, 22, 27 i 29 de setembre; també contra el tancament de bases.

Denuncien actitud antisindical

Notícies relacionades

Els sindicats convocants han denunciat en una protesta aquest dilluns davant el Ministeri de Treball que l’aerolínia irlandesa ha cancel·lat de manera calculada els vols no protegits per serveis mínims per desactivar l’efecte de la protesta. La secretària de comunicació d’USO, Laura Estévez, ha afirmat que la companyia va vulnerar el dret de vaga d’alguns tripulants, a l’enviar-los citacions de serveis mínims passada la mitjanit.

USO ja ha presentat una bateria de denúncies durant aquests dos primers dies de vaga contra Ryanair, després de tenir constància que la companyia va enviar formularis a treballadors d’algunes bases durant la setmana prèvia a les aturades preguntant-los si secundarien la vaga o no. Una pràctica il·legal a Espanya i que no és la primera vegada que utilitzar aquesta aerolínia ‘low cost’. L’any passat, durant les vagues per la negociació d’un conveni per als tripulants espanyols, Inspecció de Treball va acreditar 15 infraccions greus d’aquest tipus i una de molt greu, segons han explicat fonts d’USO.

Temes:

Ryanair Vagues