Sis vols cancel·lats a l'inici de la vaga de Ryanair

La companyia qualifica la vaga de deu dies del personal de cabina de disbarat pel caràcter irreversible del tancament de les bases

Els passatgers afectats per les cancel·lacions d'avui ja van ser avisats via SMS per la mateixa empresa

GRAF4441. EL PRAT DE LLOBREGAT (BARCELONA), 01/09/2019.- Pasajeros de la compañía Ryanair esperan en los mostradores de la compañía en el Aeropuerto de Barcelona durante la huelga de los tripulantes de cabina de pasajeros (TCP),que representados por los sindicatos Sictpla y USO, secundan la primera de las diez jornadas de huelga convocadas en septiembre contra el cierre de cuatro bases en España. EFE/Quique García

GRAF4441. EL PRAT DE LLOBREGAT (BARCELONA), 01/09/2019.- Pasajeros de la compañía Ryanair esperan en los mostradores de la compañía en el Aeropuerto de Barcelona durante la huelga de los tripulantes de cabina de pasajeros (TCP),que representados por los sindicatos Sictpla y USO, secundan la primera de las diez jornadas de huelga convocadas en septiembre contra el cierre de cuatro bases en España. EFE/Quique García / Quique García (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La companyia Ryanair afronta avui la primera de les deu jornades de vaga convocades pels sindicats USO i Sitcpla per als tripulants de cabina (TCP) de l’aerolínia contra el tancament, el gener que ve, de les bases de Tenerife Sud, Gran Canària, Lanzarote i Girona. A primera hora d’aquest matí la situació a les bases on opera l’empresa a Espanya es podrien qualificar de ‘normal’ segons fonts dels aeroports.

La companyia va anunciar per endavant la cancel·lació de sis vols per a avui, que cobreixen les rutes Barcelona-Milà Bèrgam, Barcelona-Sevilla, Madrid-Santiago de Compostel·la, Milà Bèrgam-Barcelona, Santiago de Compostel·la-Madrid i Sevilla-Barcelona. Tots els passatgers d’aquests vols van ser informats anteriorment via SMS.

Serveis mínims ‘abusius’

Per a la vaga, convocada per alsdies 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 29 de setembreFoment ha fixat uns serveis mínims amb què Ryanair està obligada a garantir el 100% dels vols no peninsulars, el 60% dels peninsulars i internacionals amb desplaçament igual o superior a cinc hores i el 35% dels vols peninsulars amb temps de desplaçament inferior a cinc hores. Des dels sindicats han titllat aquests serveis mínims d’“abusius” i han criticat que el Govern “es posi de perfil”.

La setmana passada Ryanair va apuntar que la vaga no té cap sentit, ja que la companyia estima irreversible el tancament de les bases. Tot això s’argumenta amb la circumstància del retard en les entregues dels Boeing 737 MAX. “Això obliga a tancar aquestes bases deficitàries”, assenyalen. A més, va indicar que convocar vagues així a tan sols vuit setmanes del ‘brexit’ “és un acted’irresponsabilitat per part d’aquests sindicats”.

Els pilots també

Notícies relacionades

A més dels tripulants de cabina, el sindicat de pilots Sepla també ha fet un preavís de vaga per als pilots els dies 19, 20, 22, 27 i 29 de setembre, pelsmateixos motius, tot i que esperarà a reunir-se amb representants de l’aerolínia en el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA) abans de fer la convocatòria formal.

El tancament de les bases afectarà 512 treballadors de Ryanair, entre pilots i TCP, en concret, 164 persones a Girona, 156 a Tenerife Sud, 110 a Las Palmas i 82 a Lanzarote.

Temes:

Ryanair