Comptes públics

Renfe treu a concurs un 'megacontracte' de 407 milions per a l'AVE

La licitació, dividida en diversos lots, està destinada a gestionar els serveis de restauració, cafeteria i atenció als viatgers a bord

zentauroepp8264379 tarragona 29 05 2008   sociedad    reportaje sobre los probl180828100945

zentauroepp8264379 tarragona 29 05 2008 sociedad reportaje sobre los probl180828100945 / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Renfe ha tret a concurs un dels seus contractes de serveis més grans, el de prestació de la restauració, la cafeteria i l’atenció als viatgers a bord dels seus trens de Llarga Distància i Alta Velocitat per als pròxims cinc anys, estimat en 407,8 milions d’euros.

La companyia ferroviària posa en marxa el procés per elegir l’empresa o empreses que s’encarregaran de realitzar aquests serveis davant de la conclusió del contracte que té amb Ferrovial des del 2013 i que ja va ser renovat el 2017 per dos anys més.

En virtut d’aquesta licitació, Renfe seleccionarà així la companyia que atendrà els seus passatgers a bord dels trens quan l’operadora comenci a afrontar la competència d’altres operadors a l’AVE. El nou contracte de serveis a bord tindrà una vigència de cinc anys i la liberalització està fixada per a finals del 2020.

El contracte inclou l’execució de tots els serveis als passatgers a bord dels trens, des de l’atenció i comiat dels viatgers fins a la prestació de la restauració amb safata al seient per als bitllets que incloguin aquest servei, passant pel servei de cafeteria, el de ‘bar mòbil’, les màquines expenedores, el servei de megafonia i la distribució de premsa, entre altres prestacions.

Contracte per lots

La companyia ferroviària pública treu a concurs el 'megacontracte' de serveis a bord dels trens estructurat en dos lots, amb la qual cosa obre la possibilitat de repartit entre dues empreses, segons l’anunci de licitació que publica el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Així, un dels lots, estimat en 136,9 milions d’euros, comprèn la realització de totes aquestes atencions als trens que circulen pel nord-est, entre els quals, l’AVE a Barcelona, així com pel litoral Mediterrani, els transversals i els internacionals.

El segon dels lots, pressupostat en 147,55 milions, inclou els serveis als trens que circulen cap al nord, el sud i est, entre els quals, l’AVE a Sevilla, l’AVE a València o l’AVE a Valladolid, entre d’altres. Les companyies interessades a aconseguir el contracte compten amb termini fins al pròxim 6 de setembre per presentar les seves respectives ofertes a Renfe.

Ferrovial, des del 2013

Notícies relacionades

Ferrovial és la companyia que ha prestat aquests serveis als trens de Renfe des que el 2013 es va adjudicar el corresponent contracte. La companyia que presideix Rafael del Pino va aconseguir aquest contracte a través de la seva filial de serveis, que actualment té a la venda i que també s’encarrega de prestar determinats serveis en estacions.

Per la seva banda, amb l’adjudicació d’aquest contracte, Renfe va canviar el model de prestació de serveis a bord als trens AVE i de Llarga Distància, a fi de, segons va explicar llavors, respondre al canvi de les demandes dels viatgers cap a "serveis a preus ajustats i adaptats a les seves necessitats". Segons la companyia, aquest canvi es traduiria en una reducció del 20% en la seva despesa anual en aquest tipus de serveis.

Temes:

Renfe