AEROLÍNIES

Qantas assajarà vols de gairebé 20 hores des de Sydney a Londres i Nova York

La companyia analitzarà amb científics els efectes de tan llarg viatge en els possibles usuaris

19/09/2011 Avión De Qantas

19/09/2011 Avión De Qantas / EUROPA PRESS (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’aerolínia Qantas va anunciar aquest dijous tres vols experimentals des de Sydney fins a Londres i Nova York per analitzar les conseqüències de trajectes de gairebé 20 hores en la salut dels passatgers.

L’aerolínia utilitzarà nous Boeing 787-9s per a aquestes proves que formen part del seu projecte Sunrise, que persegueixen operar vols comercials directes a aquestes dues destinacions des de la costa est australiana (Sydney, Melbourne i Brisbane).

Als aparells hi viatjaran un màxim de 40 persones, inclosos tripulació, personal de Qantas i un equip científic que analitzarà l’impacte delspatrons de son, el consum de beguda i menjar, la llum o el moviment físic en la salut i el benestar dels passatgers.

Els investigadors també analitzaran els pilots, que portaran un dispositiu d’electroencefalograma per mesurar el seu estat d’alerta i determinar les pautes de treball i descans més adequades, va indicar la companyia.

"Els vols d’ultradistància presenten moltes qüestions de sentit comú sobre el confort i benestar dels passatgers i la tripulació", va dir el director general de Qantas, Alan Joyce, en un comunicat.

"Aquests vols ens proporcionaran valuoses dades per ajudar-nos a respondre-les", va afegir Joyce, que els va qualificar com "l’última frontera" en aviació.

Les proves suposaran el primer vol sense escales realitzat per un avió comercial entre Sydney i Nova York, i el segon entre la ciutat australiana i Londres.

Notícies relacionades

Qantas ofereix des del 2018 un vol directe de 17 hores entre Perth, a la costa oest australiana, i Londres, que l’aerolínia ja ha utilitzat per obtenir informació sobre l’impacte de trajectes de llarg recorregut en passatgers i tripulació.

El vol més llarg sense escales l’ofereix actualment Singapore Airlines, que també des de l’any passat enllaça l’aeroport de la ciutat-estat amb el de Newark, a Nova Jersey (Estats Units) en 18 hores i mitja.