Conflicte laboral

Fracassa la primera mediació entre Iberia i els vaguistes del Prat

Les aturades continuen endavant previstes a l'aeroport de Barcelona per al 24, 25, 30 i 31 d'agost

49234054 60

49234054 60

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

El primer intent per desactivar dos caps de setmana més de vagues al’aeroport de Barcelona, al Prat, no ha fructificat. Després quatre hores de mediació el matí d’aquest dimarts, la reunió convocada pelDepartament de Treball per aIberia i els representants del personal de terra de l’aeroport del Prat, no ha aconseguit desbloquejar les aturades previstes per al 24, 25, 30 i 31 d’agost.

Notícies relacionades

El conflicte continua enquistat i no sembla que s’hagi de trobar una solució ràpidament, segons l’actitud que manifesten les dues parts. El comitè del Prat, que gestiona el ‘handling’ del 65% dels vols que aterren a l’aeroport de la capital catala, vol negociar les condicions laborals des de Catalunya. I l’empresa insisteix que han de tenir lloc en la mesa de negociació del conveni d’empresa, a nivell estatal i actualment en revisió. 

Les posicions no s’han mogut en les últimes setmanes i l’enroc de les negociacions ja va provocar una vaga de dos dies l’últim cap de setmana de juliol, els dies 27 i 28. Al Prat, les aerolínies van cancel·lar més de 100 vols a causa de la protesta. Fonts presents en la negociació han avançat que hi haurà noves mediacions abans del cap de setmana.