09 d’abr 2020

Anar al contingut

Conflicte laboral

Fracassa la primera mediació entre Iberia i els vaguistes del Prat

Les aturades continuen endavant previstes a l'aeroport de Barcelona per al 24, 25, 30 i 31 d'agost

Gabriel Ubieto

Fracassa la primera mediació entre Iberia i els vaguistes del Prat

El primer intent per desactivar dos caps de setmana més de vagues a l’aeroport de Barcelona, al Prat, no ha fructificat. Després quatre hores de mediació el matí d’aquest dimarts, la reunió convocada pel Departament de Treball per a Iberia i els representants del personal de terra de l’aeroport del Prat, no ha aconseguit desbloquejar les aturades previstes per al 24, 25, 30 i 31 d’agost.

El conflicte continua enquistat i no sembla que s’hagi de trobar una solució ràpidament, segons l’actitud que manifesten les dues parts. El comitè del Prat, que gestiona el ‘handling’ del 65% dels vols que aterren a l’aeroport de la capital catala, vol negociar les condicions laborals des de Catalunya. I l’empresa insisteix que han de tenir lloc en la mesa de negociació del conveni d’empresa, a nivell estatal i actualment en revisió. 

Les posicions no s’han mogut en les últimes setmanes i l’enroc de les negociacions ja va provocar una vaga de dos dies l’últim cap de setmana de juliol, els dies 27 i 28. Al Prat, les aerolínies van cancel·lar més de 100 vols a causa de la protesta. Fonts presents en la negociació han avançat que hi haurà noves mediacions abans del cap de setmana.