Vaga parcial dels repartidors de Glovo aquest dijous

Els organitzadors esperen la participació d'almenys mig miler de 'riders'

Faran una marxa des de Sagrada Família fins a la seu de l'empresa

zentauroepp45138192 barcelona  21 09 2018  barcelona  concentraci n de protesta 181009175721

zentauroepp45138192 barcelona 21 09 2018 barcelona concentraci n de protesta 181009175721 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Acn / Barcelona

El president de la secció sindical de Glovo, Brian González, espera que almenys mig miler de repartidors de l’empresa participin en la vaga parcial de dues hores convocada aquest dijous i en la marxa que sortirà de la Sagrada Família cap a la seu de l’empresa. La mobilització, a què estan convocats els 1.500 repartidors de Glovo, compta amb el recolzament de les associacions Riders X Derechos i l’Associació Autònoma de Riders. González, no obstant, tem que l’empresa acabi oferint bonificacions d’última hora als repartidors –que poden representar un increment de 20 o 50 euros o doblar el total ingressat en una hora– i que desisteixin a última hora de participar en la protesta, segons ha explicat en declaracions a l’ACN.

Notícies relacionades

El motiu principal de la vaga és la condició de falsos autònoms dels repartidors de l’empresa. González argumenta que un autònom "hauria de poder treballar les hores que volgués" i "hauria de decidir d’on provenen els diners que ingressa". Actualment, no obstant, les hores que treballen els repartidors depenen del que els ofereix la plataforma, segons els punts que tinguin i que el 75% dels seus ingressos provinguin d’encàrrecs fets per Glovo, segons denúncia. Una altra de les queixes és el tracte que reben en alguns locals comercials on recolliran les comandes.

González ha afirmat que en alguns establiments els tracten de "males maneres" i en alguns casos els fan esperar fora tot i que plogui. González és partidari que s’introdueixin canvis en l’empresa, ja que "si funciona bé a les altres plataformes, també pot funcionar a Glovo". Per exemple, cita el fet que el treballador es pugui "posar en línia en qualsevol moment", per la qual cosa té flexibilitat horària i que es pagui un mínim per hora sense dependre únicament de les comandes que fan els clients. González ha comentat que l’empresa s’ha posat en contacte amb ell per parlar, tot i que ho ha atribuït a una maniobra per fer "perdre el temps".

Temes:

Glovo