ATURADES CONVOCADES PER UGT

La vaga de Renfe d'aquest dimecres afectarà milers de viatgers

Renfe ha cancel·lat 1.152 trens (477 de mitja distància, 230 de l'AVE i llarga distància i 445 de mercaderies) a causa dels quatre dies de vaga convocats a l'estiu

whatsapp-video-2019-07-31-at-130501 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les aturades parcials de Renfe convocades per CGT per al 31 de juliol, el 14 i 30 d’agost i l’1 de setembre afectaran milers de viatgers els trajectes dels quals han sigut cancel·lats. 

Rodalies de Catalunya prestarà el 40% del servei entre les 12.00 i les 16.00 hores i les 20.00 i 24.00 hores durant els dies que duri la vaga per complir els serveis mínims decretats pel Ministeri de Foment i la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies.

D’altra banda, Renfe ha cancel·lat 1.152 trens (477 de mitja distància, 230 de l’AVE i llarga distància i 445 de mercaderies). 

Operació sortida i retorn

Les aturades, que coincideixen amb les operacions de sortida i retorn d’aquestes vacances, són les segones convocades durant aquest estiu a Renfe, ja que el 15 de juliol va ser CCOO el que va convocar una vaga que va obligar l’operadora a cancel·lar 320 trens. 

Un dia habitual, solen circular 3.500 trens de Rodalies, 600 de mitja distància i 382 d’alta velocitat i llarga distància, segons ha indicat Renfe.

La companyia oferirà als viatgers afectats viatjar al següent tren amb un horari més pròxim al que s’hagi comprat o anular o canviar el bitllet sense cost addicional, segons ha assenyalat en un comunicat remès aquest dilluns. 

Notícies relacionades

Amb aquest calendari d’aturades CGT reclama un augment de la plantilla de Renfe que permeti la millora dels serveis, al considerar que les taxes de reposició que s’aproven per cobrir els empleats que marxen de l’empresa són "ridícules" i "no solucionen els problemes estructurals de la companyia".

A més, denuncia la "impossibilitat" de complir l’"esperit" de la reducció de la jornada laboral setmanal a 37,5 hores davant la decisió de l’empresa d’aplicar-la diàriament, amb una disminució de 17 minuts del temps de treball, en comptes de forma acumulada, sumant els dies lliures.

Temes:

Renfe Vagues