AQUEST CAP DE SETMANA

Vueling cancel·la més de 100 vols per la vaga de personal de terra de l'aeroport de Barcelona

L'aturada de la plantilla de 'handling' d'Iberia, que dona servei a 27 aerolínies, podria afectar aquest cap de setmana un total d'un miler de vols

zentauroepp14697281 vueling prat190523153831

zentauroepp14697281 vueling prat190523153831

1
Es llegeix en minuts
ACN

Vueling ha cancel·lat més de 100 vols previstos per aquest dissabte i diumenge per la vaga de personal de terra d’Iberia a l’aeroport de Barcelona-el Prat. Es tracta de vols amb origen o destinació Barcelona i que connecten la capital catalana amb altres ciutats europees.

La decisió de Vueling es produeix després que el comitè de treballadors del personal de terra d’Iberia i la direcció de l’aerolínia no hagin arribat a un acord durant la mediació amb la Conselleria de Treball i, per tant, no hagin desconvocat la vaga d’aquest cap de setmana.

El personal de terra d’Iberia dona servei a 27 aerolínies a l’aeroport de Barcelona, entre les quals hi ha Vueling. El nombre de vols afectats podria ser d’un miler durant el cap de setmana.

Notícies relacionades

El Ministeri de Foment ha dictat uns serveis mínims que obliguen a operar el 100% de vols domèstics amb territoris no peninsulars, el 54% dels vols internacionals i el 32% dels peninsulars que tinguin una alternativa de transport inferior a 5 hores.

Els treballadors protesten perquè no tenen prou personal per atendre el creixement de l’aeroport de Barcelona, que l’any passat va superar els 50 milions de passatgers i porta un ritme de creixement del 5%. Segons fonts sindicals, el comitè de vaga ha posat sobre la mesa de negociació "la necessitat urgent d’estabilitzar l’ocupació" de manera que tots els treballadors fixos a temps parcial passin a ser fixos a temps complet. També demanen que 400 treballadors eventuals d’un total de 1.000 passin a ser fixos. "Això solucionaria la majoria de problemes que pateix actualment la plantilla, com l’abús d’hores extres obligatòries i la reorganització de torns i horaris que permetrien als treballadors treballar amb condicions dignes", ha assenyalat UGT.