TELECOMUNICACIONS

Cellnex anuncia la dimissió del seu president, Marco Patuano

El pròxim consell d'administració de l'empresa abordarà el nomenament d'un substitut

2352345

2352345

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Cellnex ha anunciat aquest dimarts ladimissió de Marco Patuano com a president, càrrec que ostentava des de fa gairebé un any després de la sortida d’Abertis amb la venda a la família Benetton del 29,9% del capital social de la companyia de telecomunicacions.

"Amb data d’ahir [dilluns], Cellnex va rebre comunicació del conseller Marco Patuano en què informa de la seva renúncia com a conseller i president del consell d’administració de Cellnex", ha explicat la companyia, que ha precisat que en el pròxim consell d’administració es tractaran els nomenaments per cobrir les esmentades vacants.

A finals de juliol del 2018, el consell d’administració de Cellnex Telecom va nomenar Marco Patuano president no executiu, mentre que el conseller delegat, Tobías Martínez, mantenia el seu rol com a primer executiu. Patuano era conseller dominical en representació de Connect, el principal accionista de Cellnex, pertanyent al Grup Edizione (hòlding industrial de la família Benetton).

El nomenament de Patuano com a president arribava després de la modificació del consell d’administració de Cellnex com a conseqüència de la venda d’Abertis als Benetton del 29,9% del capital social de la companyia de telecomunicacions.

Abertis, que va ser accionista de referència de Cellnex des de la seva sortida a Borsa, deixava així de tenir representació en el seu consell, on entrava la societat italiana Connect.

Carrera lligada a Telecom Italia

Patuano ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional al Grup Telecom Italia (1990-2016), on es va convertir en conseller delegat del grup el 2011. Durant la seva etapa a Telecom Italia, va participar en la creació i llançament de TIM (1995-2001) i va passar sis anys a l’estranger (2002-2008) com a CFO de TIM Brasil, ‘general manager’ per a l’Amèrica Llatina i CEO de Telecom Argentina.

Durant aquest període, va formar part i va presidir el consell d’administració de diverses companyies cotitzades, tant als mercats locals com als Estats Units.

Del 2013 al 2016 va ser membre del Consell de la GSMA. Com a conseller de la GSMA, va presidir la comissió de Regulació i va ser membre de la comissió d’Estratègia i de la comissió de Finances.

Notícies relacionades

Fins al 2016 també va ser conseller de la Fundació Telecom Italia, la Fundació Bocconi i l’Institut Europeu d’Oncologia, a més de treballar amb diverses universitats a Itàlia i els Estats Units.

Des del gener del 2017, Patuano és conseller delegat d’Edizione, el hòlding de la família Benetton. És llicenciat en Empresarials per la Universitat Bocconi de Milà i té estudis de postgrau a Europa i els Estats Units.

Temes:

Cellnex Empreses