AUGMENT DE PREUS

Les fires de juny omplen els allotjaments turístics de Barcelona

L'ocupació se situa per sobre de l'habitual en aquestes dates pels salons ITMA i SIL

El preu mitjà per pernoctació se situa en els 228 euros per nit en apartaments i per sobre dels 200 en hotels de quatre estrelles

feria-textil-65

feria-textil-65 / maitecruz

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La fira tèxtil ITMA 2019 que se celebra entre el 20 i el 26 de juny i el saló SIL (logística, del 26 al 28) han omplert els allotjaments turístics de Barcelona i els voltants en la primera setmana de l’estiu. Els 127.000 visitants previstos d’ITMA, més els seus acompanyants, i els 30.000 del SIL han elevatl’ocupació  tant en apartaments com en hotels aquesta setmana. 

Segons el portal Booking, l’ocupació per a aquest cap de setmana ha superat el 91%, amb un preu mitjà de 117 euros per nit. "L’ocupació hotelera de Barcelona es troba per sobre del 85% aquests dies, un nivell superior al que és habitual en aquest moment de l’any, en el qual es redueixen els visitants de negocis i agafen el relleu els visitants d’oci", van explicar en fonts del Gremi d’Hotels de Barcelona.

En el cas d’hotels de quatre estrelles, el preu habitual per nit segons el portal (també a Kayak o Trivago) ha superat àmpliament els 200 euros. Els hotels de cinc estrelles superen els 300 euros. En el cas d’hotels de tres estrelles, els preus són pròxims als 200 euros.

Segons dades deHostmaker, que gestiona 235 apartaments a la zona de Barcelona i l’Hospitalet, l’ocupació s’ha situat al 95%, amb un preu mitjà de 228 euros, un 25% més alt que en la mateixa època de l’any passat sense la fira ITMA, ja que els preus oscil·len en funció de la demanda de manera dinàmica.

En el cas del SIL, l’ocupació és actualment del 70%, similar a l’any passat, amb una previsió de superar el 80% i preus un 36% més alts que en l’edició anterior.

Notícies relacionades

Segons l’opinió de Jaime de la Torre, director generalde Hostmaker, les dades en aquests moments indiquen de fet una plena ocupació, ja que aquest 5% restant es deu més a desajustos de calendari o tasques de manteniment que a falta de demandants d’allotjament. La particularitat d’ITMA és que en congressos de llarga durada, la demanda d’apartaments és més alta, com a via més assequible per a les empreses que sufraguen l’estada d’entre quatre i sis persones. 

Els clients són bàsicament estrangers i molts venen amb les seves famílies i amplien l’estada a Barcelona, que mostra segons De la Torre un creixent atractiu. Prova d’aquest atractiu és l’ocupació del 100% prevista per als mesos de juliol, agost i setembre a Barcelona (amb alça dels preus del 15%), malgrat la recuperació de Tunísia com a destinació al Mediterrani, per exemple.