Supermercats

Dia planeja el tancament immediat de 219 supermercats

La companyia no ha trobat comprador per a la majoria d'establiments que va posar a la venda per l'ERO

zentauroepp47409010 protesta de los trabajadores de dia190318134741

zentauroepp47409010 protesta de los trabajadores de dia190318134741 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

La cadena de supermercats Dia preveu tancar 219 supermercats aquest mes de juny davant de la falta de compradors, segons ha revelat l’empresa durant el judici a l’Audiència Nacional per la la impugnació del sindicat CCOO de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que afecta 1.604 treballadors.

El grup Dia va anunciar el febrer del 2019 un ERO per a 2.100 treballadors després de deixar al descobert els comptes de la cadena que incloïen unes pèrdues de 352 milions d’euros i una situació teòrica de fallida. Finalment, després del procés de negociació amb els sindicats, els acomiadaments es van reduir a 1.604 treballadors en un acord ratificat pels sindicats UGT i Fetico (CCOO es va negar a firmar l’ERO). Llavors, l’empresa també va revelar que s’iniciaria el procés de venda de 258 botigues a tot Espanya, amb la possibilitat de subrogar els llocs de treball a la nova propietat.

Notícies relacionades

Segons va informar la cadena de supermercats en aquell moment, les botigues que no es poguessin vendre tancarien abans del 30 de juny i les que estiguessin en tràmits de venda quedarien obertes fins aquell dia 30. Durant la vista oral d’aquest dimarts, celebrada a la Sala Social de l’Audiència Nacional,  el lletrat de la cadena de supermercats va fer al·lusió a uns correus enviats per la direcció de relacions laborals de Dia a la comissió de seguiment de l’ERO en els quals s’assegurava que "durant el mes de juny" l’empresa tancaria 219 botigues per la falta d’ofertes de compra.

D’aquesta forma, i segons la informació donada per l’empresa aquest dimarts durant el judici, només s’hauria aconseguit comprador per als 39 establiments dels 258 que havia posat a la venda. L’empresa no ha volgut revelar la localització dels establiments que tancaran. 

Temes:

Supermercats