aerolínies

Els pilots d'Air Nostrum arriben a un acord amb la companyia i desconvoquen la vaga

La companyia manté les cancel·lacions d'aquest dimarts però intentarà recuperar les de dimecres

Després de l'acord, els vols de la setmana que ve -22, 23 i 24- operaran amb normalitat

zentauroepp44367765 valencia 18 7 2018 econom a  air nostrum el presidente de ai180718135926

zentauroepp44367765 valencia 18 7 2018 econom a air nostrum el presidente de ai180718135926 / Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

La matinada d’aquest dimarts, els pilots d’Air Nostrum, representats pel sindicat Sepla, i la companyia han arribat a un acord que posa fi a la vaga de sis dies iniciada en la jornada d’ahir i que s’havia d’allargar també durant la setmana que ve, segons ha informat la companyia en un comunicat.

Així, Air Nostrum, que va cancel·lar divendres 148 vols per als dies 15, 16 i 17, ha avançat que si bé els 47 vols d’aquest dimarts es mantenen cancel·lats, intentaran tornar a programar algunes de les cancel·lacions que tenia previstes per a aquest dimecres. "La companyia està treballant intensament per recuperar la major part dels vols cancel·lats dimecres 17 d’abril", diu l’aerolínia en el comunicat.

Al llarg d’aquest dimarts l’empresa anunciarà quins són els vols que podria recuperar de la jornada de dimecres. Així mateix, Air Nostrum ha confirmat ques’operaran amb normalitat tots els vols dels dies 22, 23 i 24 d’abril. 

Notícies relacionades

El motiu de la vaga era el reclam dels pilots a la direcció de la companyia d’arribar a un pacte sobre les externalitzacions, per a "regular i limitar" la desviació de producció d’Air Nostrum a altres aerolínies dins de la mateixa companyia.

Segons fonts sindicals, des de fa dos anys, Air Nostrum s’ha ‘emportat’ vuit avions a dues noves filials –Hibernian (irlandesa) i Medops (maltesa)–, és a dir, aquests avions operen la mateixa ruta però amb una altra companyia. Un intercanvi que no agrada als pilots, quetemen que en el futur els seus llocs de treball puguin veure’s afectatsal reduir-se l’activitat econòmica de l’empresa.