15, 16, 17, 22, 23 i 24 d'abril

El Sepla convoca una vaga de pilots a Air Nostrum per Setmana Santa

El sindicat registra aturades els dies 15, 16, 17, 22, 23 i 24 d'abril, que s'afegeixen a una convocatòria en els serveis de 'handling' el dia 20

air-nostrum

air-nostrum / Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla) ha registrat una convocatòria de sis jornades de vaga de 24 hores en els vols d’Air Nostrum  per als dies 15, 16, 17, 22, 23 i 24 d’abril, coincidint amb els dies previs i posteriors a la Setmana Santa. Les aturades són en protesta per l’"increment en la desviació de la producció a altres aerolínies", que segons denuncia en un comunicat incompleix amb el pactat entre la companyia i el col·lectiu. La vaga de pilots no coincidirà previsiblement amb l’aturada convocada per al dia 20 en els serveis d’assistència a terra o 'handling' als aeroports d’Espanya.

Notícies relacionades

El Sepla, que ja va convocar aturades a finals de novembre pel mateix motiu, ha justificat la convocatòria a causa que "aquesta desviació posa en risc el futur de l’empresa i les condicions de treball dels pilots de la companyia". Al desembre, i després de tres jornades de vaga, Air Nostrum i el Sepla van arribar a un acord per limitar al 20% l’externalització amb tercers i va evitar que les aturades s’estenguessin a Nadal. La companyia es va comprometre llavors a no recórrer a l’externalització per sobre del 20%, així com a recuperar tots els avions ATR turbohèlix.

Les aturades se sumen a la vaga convocada per la UGT i la USO a partir del 20 d’abril en el sector del personal de terra en aeroports, conegut com a 'handling', que presta serveis d’assistència a avions i passatgers en diferents empreses i que engloba 60.000 treballadors a tot Espanya. El sindicat Autònom de Treballadors d’Empreses de Seguretat de Madrid també ha convocat una vaga indefinida a l’Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas a partir del 12 d’abril.