comerç en crisi

Dia pacta amb la banca prorrogar el crèdit sindicat de 912 milions

La mesura es condiciona a aconseguir un resultat d'explotació de 174 milions

zentauroepp47409010 protesta de los trabajadores de dia190318134741

zentauroepp47409010 protesta de los trabajadores de dia190318134741 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts

Dia i la banca han pactat una pròrroga del crèdit sindicat de 912 milions en la vigília de la junta d’accionistes. Aquesta mesura està condicionada a l’aprovació del’ampliació de 600 milions proposada pel consell d’administració, que es compromet a aconseguir un resultat d’explotació de 174 milions.

En concret, la companyia ha firmat una carta de compromís amb els seus creditors financers per modificar les seves actuals línies de finançament sindicat per un màxim de 912,11 milions d’euros en la vigília de la celebració de la junta d’accionistes.

Entre els canvis previstos figuren l’extensió del venciment ordinari de tots els trams del finançament sindicat existent fins al 31 de març del 2023 i l’obligatorietat de procedir al’amortització anticipada del finançament sindicat no més tard del 21 d’abril del 2021 per venda d’actius no estratègics (entre els quals es troba Max Descuento i Clarel) per import no inferior a 100 milions d’euros.

S’hi suma l’obligatorietat de refinançar els bons existents amb venciment el 2021, amb caràcter previ a l’esmentat venciment i de manera que s’estengui a una data no anterior a l’1 de gener del 2023, segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La ràtio financera existent es calcularà a partir del 31 de desembre del 2020, segons les noves condicions pactades entre la banca i la cadena de supermercats, que es compromet a obtenir un resultat brut d’explotació (ebitda) igual o superior a 174 milions d’euros en cada període de 12 mesos que finalitzi el 31 de desembre del 2019 i el 30 de juny del 2020.

Establiments

Així mateix, Dia hauria de transferir un nombre d’establiments comercials que representin almenys el 60% de l’ebitda restringit a una filial operativa participada indirectament al 100% per la cadena de supermercats.

Quant als terminis previstos per fer aquesta operació, es marca el 30 de juny d’aquest any com a termini màxim per convocar i sotmetre a aprovació de l’esmentada operació a la junta general d’accionistes de Dia, el 15 d’agost d’aquest any com a data límit perquè es produeixi l’esmentada aprovació i el 31 de desembre d’aquest any per haver-la finalitzat degudament.

Notícies relacionades

La carta de compromís preveu així mateix que les parts procediran a firmar el contracte de novació del finançament sindicat existent en els termes previstos a l’esmentada carta una vegada la junta d’accionistes hagi aprovat l’augment de capital amb drets de subscripció preferent per import de 600 milions d’euros actualment proposat pel consell i amb caràcter previ a la subscripció i desemborsament de l’esmentada ampliació.

Dia abordarà aquest dimecres una junta decisiva per al seu futur en què els accionistes hauran d’elegir entre el pla proposat pel consell d’administració, liderat per Borja de la Cierva, i el plantejat per LetterOne, societat controlada per l’inversor rus Mikhail Fridman i propietària del 29% de la cadena de supermercats.

Temes:

Comerç