28 set 2020

Anar al contingut

Empreses

Letterone llança una opa sobre Dia a 0,67 euros l'acció

L'oferta es dirigeix al 70,9% del capital de la companyia que el fons luxemburguès no controla

El fons es compromet a recolzar una ampliació de capital de 500 milions i un pla de reestructuració

Letterone llança una opa sobre Dia a 0,67 euros l'acció

ELISENDA PONS

El fons luxemburguès Letterone, societat d’inversió de Mikhail Fridman, que controla el 29% de la cadena de supermercats Dia, ha fet una oferta pública d’adquisició d’accions (opa) sobre el 70,9% del capital del grup que no controla a un preu de 0,67 euros per acció. Una oferta a què la seguirà una ampliació de capital de 500 milions d’euros i un pla de rescat a l’empresa, segons ha informat el fons en un fet rellevant a la CNMV.

Segons especifica l’oferta, Letterone ofereix 0,67 euros per acció, cosa que fa que el desemborsament total sigui d’un "màxim" de 296,09 milions d’euros pel total de les accions que no controla (441.937.819 títols). El preu ofert pel fons luxemburguès representa una prima d’un 56,1% respecte al preu de cotització de les accions d’aquest dilluns i d’un 52,5% respecte al preu mitjà de les accions en l’últim mes. No obstant, es tracta d’una quantitat allunyada del rang dels 3,73 euros per acció que va pagar el 19 d’octubre del 2018, quan va comprar el 14% del capital social –anteriorment n’havia adquirit el 15% per 4,80 euros l’acció–.

En aquest sentit, el fons assegura en el fet rellevant que "ja que es tracta d’una oferta voluntària, no li exigiria que el preu tingui la consideració de preu equitatiu". El preu equitatiu de les accions de la societat és el més alt pagat per les societats del grup a què pertany en el termini de 12 mesos previs a la data d’aquest anunci, és a dir, seria de 3,73 euros per acció pagats l’octubre del 2018. 

L’oferta haurà de ser aprovada per la CNMV i està condicionada que el 50% de les accions hi acudeixin, fet que implica que els accionistes de L1 Retail –la divisió de distribució de Letterone– que representen almenys el 35,5% del capital l’acceptin.

Pla de reestructuració

El fons argumenta en el fet rellevant que Dia es troba "de forma demostrable en serioses dificultats financeres i requereix la implementació d’un pla de transformació integral". Per això, es compromet a promoure un augment de capital de 500 milions d’euros després de la liquidació de la seva opa voluntària així com a dur a terme un "pla de transformació integral" de la companyia basat en sis pilars, liderat i supervisat per L1 Retail, i que resulti en la reconversió integral de la companyia els pròxims cinc anys.