Negociació fallida

El Govern no veu majories per aprovar la contrareforma laboral

La ministra de Treball tanca la porta a derogar els aspectes més lesius per als treballadors de la reforma laboral del PP abans de les eleccions

valerio

valerio

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern ha renunciat a derogar via reial decret llei abans de les eleccions alguns dels aspectes més lesius per als treballadors de la reforma laboral del PP. Aquests són la ultraactivitat, la prevalença del conveni sectorial sobre el d’empresa i la reforma de la subcontractació. Així ho ha manifestat la ministra de Treball, Magdalena Valerio, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, en què sí que ha anunciat un dels puntals que han tirat endavant: el control obligatori de jornada.

"Hem sospesat els pros i els contres [...] i hem arribat a la conclusió que no tindríemprou suports a la Diputació Permanent del Congrés dels Diputats, perquè era molt difícil posar d’acord posicions bastant complexes", ha declarat la ministra.

Notícies relacionades

L’Executiu de Pedro Sánchez renuncia, per "realisme", segons ha definit Valerio, a un dels seus compromisos a l’arribar al Govern, i rebutja nou mesos de negociacions sense consens amb sindicats i patronal. La pilota, tal com ja havien manifestat els socialistes, era a la teulada dels grups parlamentaris, ja que ells no anaven a portar al Consell de Ministres cap mesura per a la qual no tingués una majoria lligada al Congrés.

La contrareforma ha descarrilat al no aconseguir el Govern un equilibri entre les pretensions d’Units Podem i el PDECat, les dues forces amb què ha anat cuinant parlamentàriament el paquet de mesures. La ministra Valerio ha reconegut en roda de premsa que no volien que amb la derogació de les esmentades mesures els passés com en el recent episodi en matèria de pensions, sense acord, del Pacte de Toledo.