El Corte Inglés ven Óptica2000 al grup holandès GrandVision

L'operació suposa una oportunitat de creixement per a la cadena

1
Es llegeix en minuts

El Corte Inglés ha venut Óptica2000, la seva cadena especialitzada en productes i serveis òptics i d’audició d’alta qualitat, al grup holandès GrandVision. Aquesta operació comporta l’adquisició de 108 botigues en total, 106 de situades a Espanya i dues a Portugal.

L’acord proporcionarànoves oportunitats de creixementa Óptica2000 i reforçarà la quota de mercat de GrandVision a Espanya. Així mateix, permetrà al grup holandès integrar les seves operacions i cadena de subministrament, al mateix temps que impulsa el desenvolupament de la seva marca.

Per totes dues parts, s’ha acordat modernitzar i reformar les botigues d’Óptica2000 ja existents i obrir nous establiments dins de la xarxa d’El Corte Inglés durant els pròxims anys. De la mateixa manera, han decidit que la plantilla, integrada per més de 800 empleats, no es veurà afectada per l’operació i continuarà prestant els seus serveis pofesionales.

El conseller delegat d’El Corte Inglés, Víctor del Pozo, ha destacat que aquesta operació suposa una "bona oportunitat" per avançar en el compromís d’especialització, ja que la gestió de Óptica2000 estarà en mans d’un dels líders mundials del sector, la qual cosa permetrà a la cadena iniciar una nova fase de creixement.

"També ens permetrà ampliar l’assortiment i l’oferta als clients, ja que tot el catàleg del nou operador estarà disponible dins del Marketplace d’El Corte Inglés, la qual cosa ampliarà la nostra proposta comercial al canal 'online'", ha assenyalat.

Notícies relacionades

Óptica2000 va generar uns ingressos de 83 milions d’euros al seu últim exercici fiscal, per la qual cosa es posiciona en el quart detallista òptic més gran del mercat espanyol.

El conseller delegat de GrandVision, Stephan Borchert, ha ressaltat que Óptica2000 és un negoci ben establert amb una base de clients molt lleial, i la seva adquisició juntament amb el negoci +Vision permet al grup oferir solucions d’alta qualitat per a la cura dels ulls en tots els segments del mercat espanyol.