dificultats financeres

El Defensor del Poble demana explicacions pel bloqueig de comptes xinesos

Planteja a Economia que expliqui com es resoldrà el problema i si l'actuació del BBVA ha sigut correcta

zentauroepp46975302 china bbva190215140336

zentauroepp46975302 china bbva190215140336 / Nico Rodriguez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Defensor del Poble, Francisco Fernández Marugán, ha iniciat una actuació d’ofici davant la Secretaria General del Tresor i Política Financera, que depèn del Ministeri d’Economia i Empresa, per demanar informació sobre el bloqueig dels comptes corrents de nombrosos ciutadans de nacionalitat xinesa per part del BBVAbloqueig dels comptes corrents de nombrosos ciutadans de nacionalitat xinesa per part del BBVA. En concret, el Defensor del Poble vol conèixer com s’encarrilarà la solució del problema i l’opinió del ministeri sobre si l’actuació de l’entitat financera ha sigut correcta.

Segons una nota publicada pel mateix organisme, el banc hauria justificat aquest bloqueig en el compliment de la normativa de prevenció del blanqueig de capitals, que obliga els bancs a tenir actualitzada la informació dels seus usuaris. No obstant, la institució ha rebutqueixes de ciutadans que asseguren que no han rebut cap comunicació per demanar-los documentació per actualitzar les dades justificatives dels seus ingressos.

Cancel·lar el compte

Notícies relacionades

Altres ciutadans han manifestat que una vegada entregada la documentació requerida no els han desbloquejat el compte i que quan s’han presentat a la sucursal bancària per conèixer-ne el motiu, els han dit que és per ser persones de nacionalitat xinesa i els han recomanat cancel·lar el compte. En les queixes rebudes els perjudicats afirmen que el bloqueig del compte suposa la devolució dels rebuts domiciliats, ja que no poden rebre ingressos ni disposar dels seus diners, i per això consideren aquesta mesura excessiva i se senten perjudicats i discriminats.

L’actuació del Defensor del Poble en el sector financer no pot ser directa però la institució sí que té competències per vigilar que les reclamacions dels clients reben la deguda atenció administrativa.

Temes:

BBVA