agenda ministerial

Calviño es reuneix a Davos amb multinacionals tecnològiques i entitats financeres

Les trobades es produeixen després de l'aprovació pel Govern de la 'Taxa Google' i la 'Taxa Tobin'

zentauroepp45891658 calvio181114173530

zentauroepp45891658 calvio181114173530 / JVS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ministra d’Economia, Nadia Calviño, ha aprofitat la seva participació en el Fòrum Econòmic Mundial de Davos per mantenir trobades amb directius de grans multinacionals tecnològiques i financeres, just ara que el Govern acaba d’aprovar els nous impostos sobre les transaccions financeres ('Taxa Tobin') i sobre serveis digitals ('Taxa Google').

Notícies relacionades

La ministra, així, ha mantingut trobades amb la vicepresidentad’Ebay, Cathy Foster; la directora executiva de Visa Europa, Charlotte Hogg, i el director d’Assumptes Legals de Microsoft, Brad Smith. També mantindrà reunions amb el codirector del fons Bridgewater Associates, Gregal Censen; el responsable de relacions amb els governs de Google, Karan Bhatia; amb el cap de Goldman Sachs Internacional, José Manuel Durao Barroso; amb el director executiu del banc d’inversió JP Morgan, i amb els directius deHewlett Packard John Schultz  i Vishal Lall.

Calviño, així mateix, s’ha reunit amb el president del Banc Europeu per a la Reconstrucció i el Desenvolupament (BERD), Suma Chakrabarti, així com amb el director per a Europa del Fons de Pensions del Canadà, Alain Carrier. També té previst intervenir en actes amb el ministre belga de Finances, Alexander de Croo; el ministre d’Economia de Portugal, Pedro Siza, i el comissari europeu d’Innovació, Carlos Moedas, així com amb la comissària europea de Comerç, Cecilia Malmström; el comissari d’Assumptes Econòmics, Pierre Moscovici, i el ministre italià d’Economia i Hisenda, Giovanni Tria.