Anar al contingut

Impost hipoteques

El Tribunal Suprem tornarà a reunir-se per estudiar la legalitat de la sentència de les hipoteques

L'Alt Tribunal ha admès a tràmit un recurs de l'ajuntament de Rivas que demanava una revisió de la decisió

Sara Ledo

El Tribunal Suprem tornarà a reunir-se per estudiar la legalitat de la sentència de les hipoteques

JOSE LUIS ROCA

El Tribunal Suprem ha admès a tràmit un recurs de l’ajuntament de Rivas-Vaciamadrid per anul·lar la decisió del Ple de la Sala Contenciosa Administrativa que els 5 i 6 de novembre passats d’eximir els bancs del pagament del conegut com a 'impost de les hipoteques’ o impost sobre actes jurídics documentats (AJD) per la qual cosa els 31 magistrats hauran de tornar a reunir-se i estudiar la legalitat de la sentència.

L’alcalde de Rivas, Pedro del Cura, i el conseller delegat de l’Empresa Municipal de la Vivenda (EMV), Curro Corrales, van presentar el 27 de desembre una petició de nul·litat de la polèmica decisió de l’Alt Tribunal que primer va resoldre al seu favor, que serien els bancs els encarregats de pagar l’esmentat impost.

Al cap de pocs dies, el Ple de la Sala Tercera va decidir per 15 vots a favor i 13 en contra que fossin els clients els que fessin front a aquest impost. Al cap de pocs dies, el Govern va revertir aquesta decisió amb un reial decret que establia que serien els bancs els que paguen l’impost.