CONSUM

Dia refinança el deute i accedeix a 896 milions

Dia es compromet a continuar els processos de desinversió dels seus negocis Clarel i Max Descuento

zentauroepp45700541 dia supermercados  market181101175410

zentauroepp45700541 dia supermercados market181101175410 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La cadena de supermercats Dia va subscriure just abans d’acabar el 2018 una sèrie d’acords amb les seves entitats creditores per refinançar el deute bancari. D’aquesta manera tindrà accés a finançament addicional per import de 896 milions d’euros.

Dia disposarà de finançament a curt termini per import de 215 milions i podrà accedir a 681 milions més a través d’instruments de finançament del capital circulant, segons la comunicació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La cadena de supermercats va firmar un conjunt d’acords, entre els quals, un contracte de finançament, una vegada obtingudes totes les aprovacions pendents, amb què culmina les negociacions anunciades divendres passat.

El contracte de finançament venç el 31 de maig del 2019, excepte per a alguns trams de menys quantitat, el venciment dels quals està fixat per al 2020 i 2021.

A més, l’empresa va subscriure un acord d’implementació –que estableix les condicions per accedir al finançament addicional– i un acord entre creditors –que regula les relacions entre les entitats creditores, Dia i algunes de les seves filials–.

També va firmar acords bilaterals amb algunes entitats creditores sobre diferents instruments de crèdit i diversos compromisos sobre garanties reals.

Dia es compromet a continuar els processos de desinversió dels seus negocis Clarel Max Descuento, i a atorgar en dates pròximes garanties hipotecàries sobre certs actius mobiliaris i immobiliaris.

Segons els acords subscrits, serà motiu de venciment anticipat l’eventual incompliment, a càrrec de la companyia, del seu compromís d’emprendre, durant el primer trimestre del 2019, una ampliació de capital amb dret de subscripció preferent per augmentar els seus fons propis en, almenys, 600 milions.

D’altra banda, l’ex conseller delegat de Dia Antonio Coto ha notificat la seva dimissió com a conseller de la societat.

Notícies relacionades

Divendres passat, Dia va anunciar el cessament de Coto, que feia només quatre mesos que estava en el càrrec, i la seva substitució per Borja de la Cierva.

Està pendent la formalització del nomenament com a conseller de Jaime García-Legaz, que va ser president d’AENA i secretari d’Estat de Comerç.