TELECOMUNICACIONS

Telefónica aposta pel "creixement sostenible" i els mercats rendibles

La multinacional defineix la connectivitat, el 'big data' i la intel·ligència cognitiva com a motor del seu programa 2019-2021

El president qualifica la regulació europea com "de l'antic règim"

undefined41137771 alvarez pallete171130182221

undefined41137771 alvarez pallete171130182221

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Telefónica potenciarà en els pròxims anys les divisions de més creixement per consolidar un creixement sostenible i la generació de benefici. Les línies mestres del nou pla estratègic 2019-2020 de Telefónica preveuen posar el focus en la digitalització, la simplificació en la gestió d'actius i la generació de beneficis. I passar així del leitmotiv "Hi triem tot" de l'any 2016 al de "Reconnectant"

"No hem d’ambicionar ser el millor de la nostra classe, sinó pertànyer a una classe millor. Tenim l'oportunitat de capturar el creixement sostenible, un creixement alineat amb els interessos de les persones que formem Telefónica", va encoratjar el president José María Álvarez-Pallete als 900 directius de la companyia a la Caja Mágica de Madrid. Pallete veu en el futur "un món d'oportunitats" que no es poden "deixar escapar" en què es troben la connectivitat, els serveis a aquesta connectivitat, el 'big data' i la intel·ligència artificial rebatejada per Pallete com a intel·ligència cognitiva. L'aposta prevista per Telefónica podria comportar la sortida d'alguns mercats geogràfics poc rendibles i la reordenació del negoci tradicional.

Notícies relacionades

Pallete va fer un repàs pel saber fer de Telefónica en els últims tres anys en què la multinacional va créixer, va dir, en clients, ingressos, beneficis i marges i va reduir en 10.000 milions el seu deute, va transformar la seva funció d'ingressos cap als serveis de valor afegit en detriment de la veu (menys del 50%), i va fer inversions (79.000 milions) que van multiplicar per quatre els seus pagaments en dividends. 

Per al president de la 'teleco' "això no és suficient" ja que malgrat que Telefónica "és avui més forta que fa tres anys", el sector de les telecomunicacions és el que "pitjor s'ha comportat en borsa en els últims anys". "Els inversors pensen que el retorn d’aquesta indústria és decreixent, perquè creuen que les inversions que cal fer en el futur no donaran de si, i la regulació és una regulació de l’antic règim –només al Regne Unit hi ha més de 30 operadores de ‘telecos’ i a la Xina i els EUA, entre tres i quatre, va explicar–. 

Temes:

Telefónica