CONGRÉS IEF

Casado promet als empresaris abaixar l'impost de societats al 20% i l'IRPF al 39%

El líder del PP creu que la prima de risc es menjarà l'augment de despesa dels Pressupostos Generals de l'Estat

lainz45687342 valencia 30 10 2018   economia  pablo casado  congreso nacio181030170002

lainz45687342 valencia 30 10 2018 economia pablo casado congreso nacio181030170002 / MIGUEL LORENZO

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Pablo Casado, president del PP, ha augurat aquest dimarts que l’augment de la prima de risc per la “pèrdua de credibilitat” d’Espanya s’endurà bona part dels nous ingressos que es preveuen en els Pressupostos Generals de l’Estat per a unes despeses socials que ha considerat innecessàries, i en la segona jornada del congrés nacional de l’Institut d’Empresa Familiar (IEF) ha proposat abaixar l’impost de societats almenys al 20% i el tram màxim de l’IRPF al 39%.

Casado ha carregat durament contra el projecte dels PGE del Govern i ha assegurat que “no feia falta incrementar la despesa ni una pujada d’impostos com la que proposen, es podien abaixar els impostos i sens dubte s’havia d’amortitzar deute i complir el dèficit”.

“L’Estat del benestar ha tingut una expansió de 26.000 els anys de la crisi, és veritat que inclou interessos del pagament del deute i pensions, però no feia falta revertir retallades”, ha afirmat.

Però Casado també ha criticat la “falta de rigor” del projecte dels PGE, perquè hi ha partides no declarades en els ingressos, com l’augment de les cotitzacions anunciat, i d’altres que no arribaran, perquè ha augurat que molts beneficis que es volen gravar enl’“impost als rics” es quedaran fora d’Espanya.

De fet, ha augurat que la recaptació més gran “no valdrà de res perquè els presumptes ingressos per finançar una despesa no necessària se’ls enduran la pèrdua de credibilitat en el pagament del deute”.

Casado ha assenyalat que des de l’arribada al Govern de Pedro Sánchez la prima de risc ha pujat 60 punts bàsics, cosa que suposa un increment del 0,5% del cost en el pagament del deute. “L’incompliment del camí de dèficit i el cost de la nostra credibilitat pot ser que s’endugui aquesta despesa”, ha deixat anar.

Casado ha plantejat abaixar l’impost de societats “cinc punts més o intentar fins i tot abaixar-lo de la barrera psicològica del 20%”, i situar el límit de l’IRPF “en el 39%, que ens situaria en la mitjana europea”. 

També ha advocat per la supressió a tot Espanya “de l’impost de patrimoni” i dels de successions i donacions. Igualment vol “que no pugin les cotitzacions socials i si pot ser que baixin”.

“No volem implantar la 'taxa Tobin', estem en contra de la taxa tecnològica i de la fiscalitat mediambiental a la indústria del dièsel. Volem una fiscalitat baixa, que ens permeti competir per aconseguir convergir”, ha apuntat.

El dirigent popular ha apuntat que les amenaces dels nous aranzels, el final de la política d’estímuls, la pujada dels tipus als Estats Units o la pujada del preu dels diners faran “que el vent de cua es converteixi en vent lateral o de cara”. 

Casado ha dit que la llei laboral que va aprovar el PP ha propiciat “el segon miracle espanyol, perquè s’han aconseguit contractar gairebé tres milions de persones". "No s’ha de derogar, sinó intensificar la flexibilitat i els convenis d’empresa en comptes dels sectorials”, ha afirmat. 

Notícies relacionades

Ha proposat, també, per exemple, que en les nòmines dels treballadors “es publiquin les cotitzacions socials”, perquè aquests “siguin conscients” del que paguen els empresaris. 

Igualment ha apuntat que s’ha d’intensificar l’aplicació de la LOMCE, que els currículums “han de ser estatals” no només en les troncals, que hi ha d’haver una doble avaluació pública i estatal a 4t d’ESO i a 2n de batxillerat, una inspecció educativa estatal “eficaç” i “un MIR educatiu nacional”.