AEROLÍNIES

Sepla arriba a un acord amb Ryanair i retirarà la demanda davant de l'Audiència

L'acord inclou l'aplicació de la legislació laboral espanyola als contractes dels pilots abans del 31 de gener

FILE PHOTO: Ryanair logo is pictured on the the jacket of a cabin crew member ahead of a news conference by Ryanair union representatives in Brussels, Belgium September 13, 2018.   REUTERS/Francois Lenoir/File Photo

FILE PHOTO: Ryanair logo is pictured on the the jacket of a cabin crew member ahead of a news conference by Ryanair union representatives in Brussels, Belgium September 13, 2018. REUTERS/Francois Lenoir/File Photo / Francois Lenoir (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Els pilots espanyols representats pel Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla) han arribat a un acord amb l’aerolínia irlandesa Ryanair que inclou el compromís de la companyia d’aplicar la legislació laboral espanyola als contractes dels pilots abans del 31 de gener del 2019, segons han confirmat fonts d’aquest sindicat a EL PERIÓDICO.

L’acord, firmat aquest dimecres al matí, també inclou el reconeixement sindical i l’inici d’una taula de negociació per a un conveni col·lectiu per als pilots de Ryanair a Espanya. D’altra banda, el sindicat Sepla es compromet a retirar la demanda que va presentar a finals de juliol davant de l’Audiència Nacional contra l’aerolínia per mantenir el col·lectiu que opera a Espanya sota la legislació irlandesa.

Notícies relacionades

Aquest acord arriba després dels acords firmats per la companyia i els seus pilots a diversos països europeus, com el Regne Unit, Itàlia o Portugal , i després de les diverses vagues que s’han dut a terme en diversos països europeus aquest estiu. No obstant, en el cas dels pilots espanyols, tot i que recolzaven els seus companys en aquestes aturades, han preferit optar sempre per una discreta via judicial.

D’altra banda, l’aerolínia té aquesta tarda una reunió amb els sindicats dels tripulants de cabina USO i Sitcpla a la seu madrilenya de la Direcció General de Treball. No obstant, en el cas dels assistents de vol les actituds estan més allunyades, ja que Ryanair no vol negociar amb els representants d’aquests sindicats, Ernesto Iglesias i Antonio Escobar, perquè pertanyen a altres companyies aèries (Norwegian i Iberia, respectivament) segons va afirmar el director de màrqueting de l’aerolínia a aquest mitjà fa unes setmanes.