el cas de les 'targetes black'

Rodrigo Rato demana a l'Audiència Nacional que suspengui temporalment la seva entrada a la presó

L'expresident de Bankia intenta retardar l'aplicació de la sentència mentre ultima el recurs d'empara davant del Tribunal Constitucional

rato

rato

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Madrid

L’expresident de Bankia Caja Madrid Rodrigo Rato ha sol·licitat a la Sala d’Executòries de l’Audiència Nacional que suspengui temporalment la seva entrada a lapresó després de la sentència del cas de les targetes ‘black’ mentre prepara el recurs d’empara davant delTribunal Constitucional (TC).

Segons han informat fonts jurídiques a Europa Press, el també exvicepresident del Govern i altres condemnats per les 'targetes black' han presentat diversos escrits davant d’aquesta Sala per intentar retardar l’aplicació de la sentència per la qual hauria de complir quatre anys i mig de presó pel delicte continuat d’apropiació indeguda.

És la Sala d’Executòries la que ha de tramitar la sol·licitud dels condemnats. Una vegada rebuts els escrits, dona trasllat a la Fiscalia Anticorrupció, que ha d’emetre un informe a favor o en contra de les demandes de suspensió de l’execució de la condemna. L’última paraula la tindrà el tribunal que els va condemnar, és a dir, la Secció Quarta de la Sala Penal de l’Audiència Nacional.

Fonts del Ministeri Públic han indicat a Europa Press que estan valorant la sol·licitud de Rato i la resta de condemnats, que han decidit exhaurir la via judicial abans d’entrar a la presó, però encara no n’han emès cap informe.

Notícies relacionades

No obstant, els terminis són molt ajustats, ja que Rato té fins aquest dijous, 25 d’octubre, a les nou del matí per ingressar a la presó, com ja van fer fa uns dies altres condemnats pel mateix cas com l’exsecretari d’Estat d’Hisenda Estanislao Rodríguez Ponga i l’exdirigent de CCOO Antonio Rey de Viñas.

Per tant, segons les fonts consultades, és esperable un pronunciament de la Secció Quarta, que ha rebut aquest dilluns la sol·licitud cursada per Rato, en els pròxims dos dies.