PROJECTES

El Consorci de la Zona Franca inverteix 20 milions en el seu 'hub' digital i la incubadora de 3D

biw-171018

biw-171018

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro, ha presentat aquest dimecres en el marc de la Barcelona Industry Week els projectes de futur de laincubadora 3D i el hub 4.0 que planteja com a "finestres d’oportunitat" per a les empreses. En els dos projectes es preveu una inversió conjunta de 20 milions d’euros.

Les dues iniciatives formen part del pla estratègic D-Factory Barcelona dissenyat pel Consorci davant del repte de la nova economia digital.

En concret, la 3DFactory Incubator ambiciona ser la incubadora europea de projectes de fabricació additiva, i el DFactory 4.0 es planteja com una àrea hub a la Zona Franca en el qual es crearà un ecosistema d’empreses industrials de tecnologia digital avançada.

El director de la Fundació Leitat, Joan Parra, i el director d’Urbanisme del CZFB, Mario Serrano, han donat detalls de l’estratègia d’expansió de la incubadora d’impressió 3D i del projecte executiu de la nau DFactory 4.0.

Una impressora 3D. / DANNY CAMINAL

El delegat del Consorci ha destacat que "l’economia 4.0 i la tecnologia digital és una finestra d’oportunitat per a les empreses, per assolir els objectius de desenvolupament sostenible i per al progrés de la persona".

El Consorci està en fase de recepció de propostes perquè les emergents i pimes interessades en la impressió 3D puguin sol·licitar integrar-se al projecte de la incubadora, que ocuparà 600 m2.

Notícies relacionades

Aquesta infraestructura comptarà amb impressores i maquinària 3D, una zona de disseny, producció i postprocessat, una zona de coworking, sales de reunions modulars i espai ‘showroom’ sobre la tecnologia de la fabricació additiva i programes de promoció internacional i finançament, entre altres recursos.

Per la seva banda, el hub industrial es desenvoluparà als antics terrenys de Seat, entre el carrer A i el carrer 3 del polígon industrial, un projecte que es troba a punt d’iniciar les obres del primer edifici, en què el Consorci invertirà més de 17 milions d’euros el 2019.

Temes:

Impressió 3D