Salut laboral
La proporció d'accidents laborals mortals va baixar el 2,3% fins a l'agost
El nombre de sinistres amb almenys un mort registrats en els vuit primers mesos de l'any va ser de 419 víctimes

undefined44901556 labourers apply cement as they carry out construction work o180905114401 /
La proporció d’accidents laborals que van acabar amb la mort d’un treballador va baixar el 2,3% fins al mes d’agost del 2018, comparat amb el mateix període de l’any anterior. És a dir, tot i que hi va haver catorze morts més, respecte al nombre total d’afiliats –en augment–, la proporció és menor. La xifra total de sinistres amb víctima mortal va ser, fins a l’agost de 419 persones, segons les dades publicades aquest dimarts pel Ministeri de Treball.
El nombre total d’accidents laborals registrats oficialment va ascendir en els vuit primers mesos de l’any a 482.449, l’1,2% menys en termes absoluts que en el mateix període de l’any passat. D’aquests, el 83%, és a dir, un total de 399.312, van acabar causant baixa. Si bé el nombre total d’accidents va descendir, aquells que van acabar amb una baixa van augmentar, concretament, el 3,6%.
La gran majoria dels accidents, el 99,8%, van ser qualificats pels tècnics del Ministeri com a "lleus". Són els homes els que tendeixen a registrar més comunicats, concentrant el 67,5% del total d’accidents laborals, tot i que les dones tendeixen més a patir accidents en el camí d’anada o tornada de la feina.
En proporció amb el nombre d’afiliats de la seguretat social en actiu en el mercat laboral, el sector que més sinistralitat va registrar fins a l’agost va ser el de les indústries manufactureres, 2,8 vegades més que la mitjana. També és on més ha augmentat la sinistralitat, el 9,9%. Al contrari, on més s’ha reduït en els primers vuit mesos de l’any ha sigut en l’administració pública, amb un descens del 7,6%. No obstant, és en les activitats administratives del sector privat on menys accidents es produeixen, gairebé el 30% menys que la mitjana.
La distribució dels accidents laborals amb conseqüències mortals va deixar unes estadístiques lleugerament diferents que entre el total de sinistres. Segons l’índex d’incidència, és a dir, tenint en compte el pes en nombre de treballadors de cada sector en l’economia, el sector agrari va ser el que més en va concentrar, tres vegades més que la mitjana. Ara bé, respecte al mateix període de l’any anterior, la sinistralitat es va reduir l’11%, gairebé en la mateixa proporció que en la construcció, el segon sector més perillós.
Per territoris, la comunitat autònoma que més proporció d’accidents laborals va concentrar van ser les Balears, 1,5 vegades més que la mitjana, tot i que la principal relació de sinistres mortals va ser a Ceuta, en una proporció 2,6 vegades superior a la mitjana.
- Lleig comiat d’Ancelotti que esquitxa Florentino i el vestidor
- Prova popular Luis Enrique corre a Barcelona per la seva filla Xana en una edició multitudinària de la Cursa d’El Corte Inglés
- Interior combatrà el frau en els canvis de sexe en els Bombers
- Al peu de Collserola La Fiscalia investiga la instal·lació de barracons en un parc protegit de Sarrià
- Molts ho confonen amb fatiga: així comença la insuficiència cardíaca que afecta 700.000 espanyols
- Per què dormim tan malament, quines conseqüències té l’insomni i com podem millorar el son
- Patronal Foment acusa Illa de perpetrar "una socialització de la propietat privada mai vista" amb el seu topall al lloguer de temporada
- Usurpació de l'habitatge Una dona acull una amiga a casa i acaba ocupant-li el pis amb dos homes a Barcelona
- FUTBOL El Brasil anuncia el fitxatge d’Ancelotti abans que el Reial Madrid l’acomiadi
- CITA DE LAPORTA AMB EL TÈCNIC Flick segellarà la seva renovació pel Barça fins al 2027 quan es conquisti la Lliga