Accident laboral

Mor un treballador a Reus després de caure d'una teulada

L'accidentat va caure d'una teulada mentre feia tasques de manteniment en l'empresa Borges

borges-1

borges-1

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un treballador subcontractat per fer tasques de manteniment a les instal·lacions de l’empresa alimentària Borges va morir dilluns a Reus (Tarragona) després de caure d’una teulada mentre exercia les seves funcions. Així ho han confirmat els Mossos d’Esquadra i el sindicat CCOO de Catalunya en els seus respectius comunicats.

Els fets van esdevenir al voltant de dos quarts d’onze del matí, quan el professional es va precipitar de la teulada del recinte d’una de les instal·lacions de Borges Agricultural & Industrial Nuts, S.A.. Segons resa el comunicat dels Mossos, malgrat l’actuació dels serveis d’emergències, aquests no li van poder salvar la vida. La víctima era un home de 56 anys, de nacionalitat espanyola i veí de La Pobla de Mafumet (Tarragonès).

Notícies relacionades

L’accidentat era un treballador autònom que s’encarregava de les tasques de manteniment de l’empresa Borges, segons ha informat CCOO. El sindicat ha criticat la "vella tècnica" de "descarregar costos i responsabilitats en tercers". D’alra banda, la unitat d’investigació de la comissaria de Reus ja ha obert una investigació per aclarir els motius de l’accident.

Fins al juliol d’aquest any s’han registrat a Espanya un total de 351.796 accidents laborals, el 3,5% més que en el mateix període de l’any anterior. D’aquests, 359 es van saldar amb una víctima mortal, el 0,3% més que en el mateix període de l’any anterior. El Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) va advertir en el seu últim informe anual dels efectes perniciosos de la temporalitat, ja que el 40% dels accidents del 2017 es van produir en el primer any d’ocupació i el 14% entre el primer i el tercer mes.