GRANS MAGATZEMS

El Corte Inglés col·loca 600 milions en bons a un interès del 3%

La demanda supera en dues vegades l'oferta

zentauroepp44781489 madrid  26 08 18  economia   posado del presidente de el cor180826112946

zentauroepp44781489 madrid 26 08 18 economia posado del presidente de el cor180826112946 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Corte Inglés ha tancat aquest divendres una emissió de bons a cinc anys i mig per valor de 600 milions d’euros i un cupó anual del 3%, ha informat el grup de grans magatzems, que ha qualificatl’operació  d’"èxit" i ha remarcat que la demanda ha superat en més de dues vegadesl’oferta.

El Corte Inglés utilitzarà els fons captats en aquesta emissió, que cotitzarà Irlanda, per amortitzar deute i l’emissió s’emmarca dins de les seves estratègia de diversificar les fonts de finançament, ha explicat l’empresa. Els bons, amb venciment al març del 2024 i garantits per Viajes El Corte Inglés i Supercor, van dirigits a inversors qualificats.

"L’operació suposa una fita en la història financera de la companyia, ja que es tracta de la primera emissió amb ‘raiting’ –qualificació– assignat i que ha sigut presentada als mercats amb notable èxit", afegeix l’empresa de grans magatzems. En concret, l’emissió ha sigut qualificada per Standard & Poors i Ficht amb una qualificació de BB+; per Moody’s, amb un anota de Ba1; i amb un BBB- per Axesor. En les tres agències de qualificació internacionals la nota donada es per sota del grau d’inversió, el que es coneix popularment com a 'bo porqueria'.

En concret, El Corte Inglés destinarà els ingressos de l’oferta a fer front als venciments dels pagarés d’empleats el reemborament dels quals sigui anterior a abril del 2019 i a cancel·lar el préstec pont firmat al gener per a això i el saldo del qual ascendeix 765 milions.

Al gener, la companyia va refinançar deute per valor de 3.650 milions, entre altres instruments via una línia de crèdit de fins a 1.000 milions per fer front a la cancel·lació dels pagarés que mantenia amb els seus empleats, el saldo conjunt dels quals ascendia llavors 1.315 milions.

Històricament, els empleats d’El Corte Inglés tenien l’opció d’invertir els seus estalvis en pagarés de la companyia, una fórmula de finançament amb què va decidir posar fi en línia amb el seu objectiu de la modernització de les seves estructures i la seva professionalització.

Notícies relacionades

Els pagarés tenien un any de validesa tot i que en la majoria de casos es renovaven al venciment d’aquest termini, segons les fonts, que han apuntat que la companyia ha anat utilitzant el préstec per anar tornant els diners als titulars dels pagarés a mesura que anaven vencent.

El Corte Inglés va acudir per primera vegada als mercats de deute a finals del 2013, quan va emetre bons per 600 milions. El gener del 2014 la firma, a travésd’Hipercor, va captar 500 milions amb una emissió privada de bons sèniors a 7 anys que cotitzen a Irlanda.