conflicte

Gimeno retira la demanda contra la seva destitució com a president d'El Corte Inglés

La mesura forma part de l'acord al qual va arribar amb la companyia a l'agost abans de la junta d'accionistes

35308328 60

35308328 60 / AGUSTIN CATALAN

1
Es llegeix en minuts

Dimas Gimeno ha retirat la demanda que va presentar per impugnar la reunió del consell d’administraciód’El Corte Inglés que va acordar la seva destitució com a president del grup de distribució el passat 14 de juny, segons fonts jurídiques.

La retirada de la demanda, que havia sigut admesa a tràmit pel Jutjat del Mercantil número 12 de Madrid, forma part de l’acord a què l’executiu va arribar amb El Corte Inglés de cara a la seva sortida del consell d’administració de la companyia abans de la reunió de la junta d’accionistes el mes passat.

En la seva demanda, Gimeno defensava que la reunió del consell que va acordar la seva destitució i el seu relleu per Jesús Nuño de la RosaJesús Nuño de la Rosa havia de ser declarada nul·la per, entre altres motius, patir de defecte de forma en la seva convocatòria.

Dissabte passat 25 d’agost, Gimeno va arribar a un acord amb El Corte Inglés per dimitir com a conseller del grup a poques hores que es reunís la junta d’accionistes de la companyia, en la qual previsiblement es votaria la seva destitució.

Actuacions judicials

En aquest acord, Gimeno, que rebrà una milionària liquidació pels anys en què ha treballat a la companyia, es va comprometre a retirar les actuacions judicials que va emprendre contra El Corte Inglés després de la seva destitució com a president.

En paral·lel a la demanda, va presentar una querella criminal contra l’exdirector dels serveis de seguretat d’El Corte Inglés per un delicte societari i un altre de corrupció entre particulars per presumptament adjudicar contractes “inflats” a empreses del seu entorn familiar.

A l’haver arribat a un acord perquè renunciés al seu lloc en el consell en lloc de ser destituït, es va tancar la porta que Gimeno pogués impugnar als tribunals la seva sortida del consell.

Notícies relacionades

D’altra banda, l’acord al qual va arribar abans de la junta afectaria exclusivament a la seva sortida d’El Corte Inglés i, per tant, queden al marge les demandes interposades per Gimeno, la seva mare i el seu oncle, els dos germans del mort Isidoro Álvarez, en relació amb la societat patrimonial IASA.

En aquesta societat, tenidora de les accions que Isidoro Álvarez tenia a El Corte Inglés (22,18 %), les germanes posseeixen el 69% i la família de Gimeno el 31% restant, cosa que equival a una participació d’un 7% en el grup de distribució.