finançament

Minoryx tanca una ronda d'inversió de 21,3 milions

L'operació és la de més import en el sector 'biotech' espanyol aquest any

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Minoryx Therapeutics ha tancat una ronda de finançament de sèrie B de 21,3 milions d’eurosamb l’import més alt del sector tecnològic a Espanya aquest any. El fons belga Fund+ ha liderat l’operació destinada a aquesta companyia especialitzada en el desenvolupament de nous medicaments per a malalties rares o minoritàries.

Les societats també belgues SRIWSFPI-FPIM i Sambrinvest han participat, així mateix, en la injecció de capital juntament amb Ysios CapitalKurma PartnersRoche Venture FundIdinvest PartnersChiesi VenturesCaixa Capital Risc i HealthEquity, que ja formaven part del capital de la firma amb seu a Mataró (Maresme).

"Aquest finançament ens permetrà demostrar el potencial de MIN-102 per a noves indicacions, que inclouen malalties neuroinflamatòries com la X-ALD cerebral (cALD) i múltiples malalties neurodegeneratives", explica Marc Martinell, cofundador i conseller delegat de Minoryx.

MIN-102 és un fàrmac que actualment està en un assaig clínic de fase 2/3 per al tractament del’adrenomieloneuropatia  (AMN). L’AMN es caracteritza per una neurodegeneració progressiva que afecta la funció motriu a partir dels 20 anys i és la forma més freqüent d’adrenoleucodistrofia lligada al cromosoma X (X-ALD), malaltia que afecta 1 de cada 17.000 naixements a tot el món.

Assajos a Europa i els EUA 

L’assaig clínic està reclutant, a Europa i els EUA, pacients homes adults afectats per AMN i s’esperen resultats per a finals del 2020. MIN-102 és en l’àmbit internacional el fàrmac més avançat en desenvolupament clínic per al tractament de l’AMN i, si els resultats de l’estudi actual són positius, podrien comportar la seva autorització per a la comercialització.

Al seu torn, Minoryx està en la fase preparatòria d’estudis clínics addicionals amb MIN-102, entre els quals, un és amb pacients que presenten l’X-ALD cerebral (cALD). La cALD generalment afecta els nens d’entre 2 i 10 anys i degut a una inflamació greu al cervell pot provocar-los la mort al cap de 2-4 anys de l’inici dels símptomes. Avui dia l’únic tractament possible per a la cALD és el trasplantament de cèl·lules mare hematopoètiques, un procediment molt agressiu que pot conduir a complicacions greus i que només funciona si es realitza en les etapes inicials de la malaltia.

Notícies relacionades

Després d’aquesta nova injecció de capital s’uniran al consell d’administració Philippe Monteyne i Gery Lefebvre, en representació de Fund+ i SRIW, respectivament. Fund+ és un fons belga creat per a inversions de capital a llarg termini en empreses innovadores de les ciències de la vida. SRIW és una societat d’inversió belga que aposta per companyies innovadores que generin valor i ocupació. 

Minoryx, fundada el 2011, compta amb el recolzament d’inversors especialitzats i una xarxa d’entitats del sector i ha aconseguit una inversió total de 50 milions d’euros.

Temes:

Biotecnologia