inversió

Capital Cell tancarà aquest any amb 4,3 milions en rondes d'inversió

La companyia té en l'actualitat tres projectes en fase de captació de recursos, AbilityPharma; i Fesia

zentauroepp39165234 daniel oliver  capital cell170704172229

zentauroepp39165234 daniel oliver capital cell170704172229 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts

Capital Cell, la plataforma de 'crowdfunding' o finançament alternatiu per a biotecnològiques i empreses de salut, preveu tancar aquest any 2018 amb una recaptació per sobre dels 4,3 milions d’euros en rondes d’inversió.

Fins ara, ja han sigut quatre les rondes que s’han aixecat a través de la plataforma, i entre totes superen els 2,5 milions d’euros: Anapphylaxis, l’app per a pacients d’anafilaxi, va aconseguir 550.001 €; Cebiotex, firma que desenvolupa tractaments de nova generació contra el càncer basats en teixits de nanofibres, es va capitalitzar amb 663.600 €; Tech4Freedom, empresa que desenvolupa productes i serveis per a persones amb les discapacitats sensorials, va aixecar 396.960 €; i la mateixa Capital Cell va tancar una ronda d’inversió de 910.098 €.

En l’actualitat, hi ha obertes dues rondes d’inversió a Capital Cell. Una d’elles és AbilityPharma, companyia biotecnològica que busca 1 milió d’euros per continuar desenvolupant ABTL0812, un fàrmac que provoca l’“autodigestió” (autofàgia) de les cèl·lules canceroses.

En poques setmanes ha aconseguit recaptar més de 344.000 €. El projecte té per objectiu convertir el càncer, la segona causa de mort al món, en una malaltia crònica i evitar així la mort de persones malaltes. Es troba en assaig clínic de fase 2 per al tractament de 80 pacients amb càncer de pulmó o càncer d’endometri a Espanya i França. Així mateix, l’empresa té previst iniciar assajos clínics en càncer pancreàtic i en el càncer pediàtric neuroblastoma.

Rehabilitació més versàtil

Fesia també té oberta una inversió de 800.000 €, de la qual ja n’ha aconseguit més de 630.000, que destinarà al seu dispositiu electrònic de rehabilitació per millorar la vida dels pacients d’ictus i malalties neuromusculars. Gràcies a aquest sistema, s’aconsegueix una rehabilitació molt més versàtil, eficient i ràpida, tant per al metge com per al pacient.

Notícies relacionades

Hi ha una tercera empresa a punt d’obrir una ronda d’inversió a Capital Cell: RheoDX, un dispositiu que amb una sola gota de sang permet detectar de forma immediata les anomalies de les cèl·lules sanguínies, millorant l’eficiència en el diagnòstic hematològic i el seguiment dels pacients.

Daniel Oliver, director de Capital Cell, recentment assegurava que invertir en biotecnologia espanyola en el dia d’avui és com invertir en internet fa 20 anys a Palo Alto.

Temes:

Biotecnologia