APPS MÒBILS

Brussel·les dona via lliure a la compra de Shazam per part d'Apple

La firma de reconeixement musical podrà ser adquirida pel gegant tecnològic

apple

apple

1
Es llegeix en minuts

La Comissió Europea ha anunciat aquest dijous que dona via lliure a la compra de l’aplicació britànica de reconeixement musical Shazam per part d’Apple, després d’investigar l’operació i concloure que no tindrà un impacte negatiu en l’espai econòmic europeu ni en una part substancial. En un examen inicial del mercat, Brussel·les va detectar diversos problemes en la fusió per unir la forta posició de mercat de Shazam en el segment d’aplicacions de reconeixement de música i la posició d’Apple en serveis de música en 'streaming'.

En concret, l’Executiu comunitari ha volgut comprovar abans de donar el seu vistiplau si amb l’operació Apple tindria accés a dades comercialment sensibles de clients dels seus competidors o si els competidors de la companyia nord-americana es podrien veure perjudicats perquè Shazam deixés d’enviar recomanacions sobre ells al passar en mans d’Apple. Finalment, els serveis que dirigeix la comissària de Competència, Margrethe Vestager, han arribat a la conclusió que la capacitat d’Apple per adreçar-se els usuaris de Shazam per animar-los a canviar de proveïdor serà mínima.

Notícies relacionades

Tampoc considera que Shazam sigui un punt d’entrada clau per als serveis de música en 'streaming', ni veu que la combinació de les bases de dades de clients de les dues firmes suposi un avantatge sobre altres competidors, perquè aquests tenen accés a altres bases de dades anàlogues. "Les dades són elements essencials en l’economia digital, raó per la qual hem d’examinar amb compte les operacions que porten a la compra de paquets de dades", ha expressat Vestager després d’autoritzar la venda de Shazam.

Brussel·les va iniciar la investigació el febrer passat a petició de set països europeus, liderats per Àustria i entre els quals hi ha Espanya, malgrat que la compra de l’aplicació no assoleix els llindars de volum de negoci pels quals una companyia està obligada a notificar operacions a l’Executiu comunitari. Apple Music és el segon proveïdor més gran de música en 'streaming’ a Europa, mentre Shazam ofereix l’app líder en reconeixement de música.

Temes:

Apple