DISTRIBUCIÓ

La junta de El Corte Inglés discutirà el cessament de Gimeno com a conseller

En la reunió de diumenge es tractarà la sortida com a conseller de l'anterior president, Dimas Gimeno

Un grup de treballadors i petits accionistes han constituït una associació

1-jess-nuo-de-la-rosa-presidente-de-el-corte-ingls

1-jess-nuo-de-la-rosa-presidente-de-el-corte-ingls

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

El cessament el juny de Dimas Gimeno com a president deEl Corte Inglés i el nomenament de Jesús Nuño de la Rosa al capdavant Jesús  de la històrica firma de grans magatzems no ha aconseguit calmar prou les aigües com perquè la junta d’accionistes anual del grup, que se celebrarà aquest diumenge, sigui un mer tràmit com abans. En la junta es tractarà la sortida de Gimeno del consell, mentre accionistes minoritaris reclamaran tenir més veu i vot en la companyia familiar.

Com cada últim diumenge d’agost, el primer grup de grans magatzems d’Europa celebrarà la junta d’accionistes anual, tot i que en aquesta ocasió els resultats del grup s’han donat a conèixer abans (a mitjans de juliol). En l’ordre del dia, a més de l’aprovació dels comptes, hi ha també el cessament i nomenament de consellers. Acaben mandat Florencio LasagaCarlos Martínez Echavarría i Paloma García Peña (Cartera Mancor), i fonts coneixedores de la situació donen per fet que hi haurà “algunes” sortides. De fet, el que més possibilitats de sortir té és l’expresident Gimeno, que es manté encara en el consell i que, malgrat no haver esgotat el mandat, ha perdut la confiança de la majoria dels accionistes.

Malgrat això, les mateixes fonts afirmen que es busca una sortida el menys traumàtica possible de Gimeno. És per això que aquesta setmana s’està negociant amb l’exdirectiu una possible sortida amb indemnització; no obstant, la qüestió més problemàtica és com donar sortida al 7% del capital que controla Gimeno amb la seva mare i el seu oncle, María Antonia i César Álvarez. A canvi, el grup busca que Gimeno retiri les demandes que ha llançat sobre el grup.

Notícies relacionades

La junta d’accionistes viurà també un nou fet: un grup de treballadors, bonistes accionistes han impulsat la creació d’una organització sense ànim de lucre anomenada Associació d’Accionistes i Treballadors per a la Defensa del Bon Govern Corporatiu del grup El Corte Inglés (ATECI). El seu objectiu és “assegurar la màxima transparència en la gestió de l’entitat en nom de la protecció dels drets” tant dels accionistes minoritaris, com dels treballadors. 

Segons l’associació, els accionistes minoritaris “se senten desprotegits per la falta d’informació i llibertat per exercir els seus drets”, mentre que els treballadors “veuen perillar tant el seu mode de vida com els seus estalvis, amb la compra de pagarés i el reembors”. El secretari general de l’associació i advocat de la mateixa, Efrain Iglesias, ha afirmat que la iniciativa, registrada ja oficialment, la componen en el dia d’avui “més d’un centenar de persones”, entre accionistes i treballadors.