DISTRIBUCIÓ

Gimeno renuncia com a conseller a El Corte Inglés, però no firma la pau

Anava a ser destituït aquest diumenge

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

El consell d’administració deEl Corte Inglés i l’expresident del grup, Dimas Gimeno, van arribar dissabte a un acord per a larenúncia d’aquest com a conseller hores abans que anés a ser destituït. Malgrat aquesta renúncia, no hi haurà pau, ja que part de la batalla legal seguirà el seu curs.

El consell d’administració d’El Corte Inglés“va acceptar” la renúncia de Dimas Gimeno com a conseller després d’arribar avui a “un acord” entre les parts, va informar l’empresa en una nota. Segons aquesta, s’“extingeix” tota “relació jurídica” de Gimeno amb el Grup El Corte Inglés.

La sortida del consell de Gimeno era un dels temes a tractar en la reunió prèvia del consell de l’empresa a la junta d’accionistes que se celebraria aquest diumenge. La companyia buscava la fórmula menys traumàtica possible per treure Gimeno del consell, que ha presentat una sèrie de demandes a causa de la seva sortida del grup. Fonts coneixedores de l’empresa afirmen que amb tota seguretat Gimeno seria destituït del consell aquest diumenge.

Malgrat tot, des de l’empresa es va buscar arribar a un acord perquè Gimeno renunciés al seu lloc: menys dany a la imatge de l’empresa i, sobretot, possibilitat de convèncer Gimeno que retirés les diverses demandes interposades. A canvi, evidentment, d’una liquidació milionària que podria ser pròxima als 10 milions d’euros.

Finalment, Gimeno hauria acceptat la liquidació, però no retirar-se completament de la batalla judicial: segons altres fonts, hauria acceptat retirar la demanda d’impugnació contra el consell que el va destituir, però no altres demandes com la que té presentades com una querella per suposada corrupció.

Notícies relacionades

Gimeno va ser el designat pel seu tiet, Isidoro Álvarez, com a successor quan aquest va traspassar el 2014. No obstant, part de la família no estava d’acord amb aquesta decisió ni amb l’estratègia adoptada per aquest al capdavant de l’empresa.

El consell d’El Corte Inglés va destituir Dimas com a president el juny d’aquest any i va nomenar en el càrrec Jesús Nuño de la RosaJesús Nuño de la Rosa.