HISTÒRIES MÍNIMES
La nova era del te
Matcha & CO importa del Japó te verd en pols de plantacions ecològiques. Dos joves de Barcelona van veure el seu potencial de negoci a l'alça del seu consum als EUA i Alemanya

fcasals44503377 31072018 barcelona economia empresa matcha co matcha co180803185812
Pepe Cabestany i Víctor Abrines, dos joves de Barcelona i de Palma de Mallorca, de 31 i 28 anys, es van conèixer en una incubadora de projectes empresarials. I han sabut encarrilar un projecte junts. Importen del Japó te verd en pols (‘matcha’, en llengua japonesa), i el fan de plantacions amb certificació ecològica avalades pel Consell Català de Producció Agrària i Ecològica (CCPAE).
Els més de 3,6 milions d’interessats a Instagram per conèixer les propietats del te que no es consumeix en infusió (bullint les seves fulles), sinó que són les millors parts de les fulles de te les que es beuen en pols, els va ajudar a mesurar la tendència en alça del consum de te matxa. La producció que ells importen es mol artesanalment en molins de pedra al Japó, amb te que prové dels camps de cultiu d’un productor de Kyoto.
Des de l’adolescència, Pepe Cabestany ha viatjat cada any al Japó, per estudiar la llengua i cultura nipona. Ell i tota la seva família han sigut grans consumidors del gelat elaborat amb te verd. I seguint la pista del seu dolç japonès favorit, ha anat descobrint les nombroses propietats del te matxa, i de com en països com els Estats Units i Alemanya en els últims anys ha augmentat el consum del te en pols com a substitut del cafè, perquè aporta tanta o més energia que el cafè, però no produeix l’excitació nerviosa que a molts causa el moca: “a diferència del cafè, el te verd conté L-teanina, que juntament amb la cafeïna del te, ajuda a alliberar l’energia de forma progressiva sense causar els efectes adversos com ara nerviosisme o fins i tot tremolors que pot arribar a produir un gran consum de cafè”, destaca Abrines.
Ell va ser el primer en fer cas als beneficis del te matxa que li explicava el seu amic Pepe, que ara és el seu soci, com a fundadors de l’empresaMatcha & COque junts han creat. “Jo era dels que podia arribar a prendre cinc o sis cafès al dia i alguna vegada vaig notar que em tremolaven les mans”, explica. Per la qual cosa, l’energia sense estrès afegit que prometia el te matxa el va atraure personalment i després de comprovar el seu benefici el va impulsar a emprendre el negoci de la seva importació al costat de Cabestany.
Botigues i cafeteries
Notícies relacionadesUna trentena de cafeteries de Barcelona ja serveixen aquest te que la pròxima tardor es despatxarà també a les botigues de Natura. “Estem ja negociant amb grans cadenes de supermercats per vendre’l en la línia de productes gurmet”, precisen els seus impulsors. En envàs de 30 grams, el te biològic que ells importen costa 9,95 euros si és de collita de tardor o 14,95 si pertany a la collita de primavera, que té un sabor més intens.
Van invertir 120.000 euros a engegar l’empresa fa un mes i actualment busquen tancar una ronda d’inversió amb ‘business angels’ i fons de 200.000 euros per entrar en altres països. El seu objectiu és fer-ho en un any a Alemanya i la Gran Bretanya i en dos anys entrar als EUA. En tots aquests llocs el treball de conquesta del consumidor ja està realitzat: allà la demanda ja és notable.
- Un policia de Badalona serà jutjat per falsejar quilometratge
- La nadinemania conquereix el món de l’òpera
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Electricitat Causes de l’apagada i solucions perquè no es repeteixi: els experts vaticinen què passarà a partir d’ara a Espanya
- Els vàpers tornen a les platges de BCN després d’un revés judicial