PACTE VERD

BBVA i Endesa desenvolupen un parc eòlic

El projecte, disponible a partir del 2020, produirà 80 gigawatts (GWh) i suposarà un estalvi anual del 10%

El banc es compromet que el 100% del seu consum procedeixi d'energia renovable

1
Es llegeix en minuts

El banc basc BBVA ha firmat un contracte bilateral a llarg termini amb Endesa per a la construcció d’un parc eòlic a Espanya que produirà 80 gigawatts (GWh) d’energia, segons ha informat aquest dilluns l’entitat financera.

El parc, que estarà disponible a partir del 2020, serà construït i operat per Enel Green Power, la filial d’energia renovable d’Endesa.

El 30% del consum del BBVA procedirà d’aquest nou parc i la resta serà subministrat per Endesa mitjançant el model de subministrament tradicional que inclou certificats verds.

El banc disposarà d’un preu fix de l’electricitat del parc, que suposarà un estalvi anual d’aproximadament el 10%.

Compromís renovable 

El consum energètic anual del BBVA a Espanya ascendeix a 237 GW –equivalent al consum anual de 67.500 vivendes– i està subministrat al 100% per Endesa, segons l’entitat financera.

Notícies relacionades

El BBVA s’ha adherit recentment a la iniciativa RE100, per la qual es compromet que el 100% del consum del grup a tot el món procedeixid’energies renovables.

A més, s’ha proposat com a objectiu per al 2025 reduir un 68% les emissions de diòxid de carboni (CO2) del grup BBVA, fins a les 90.000 tones.

Temes:

Endesa BBVA