conflicte laboral

UGT convoca cinc dies de vaga a Renfe

Afectarà l'AVE i els trens de llarga distància i coincideix amb jornades d'atur a Ryanair i Iberia

zentauroepp42221509 graf5850  barcelona  20 02 2018   un tren ave sale de barcel180710180207

zentauroepp42221509 graf5850 barcelona 20 02 2018 un tren ave sale de barcel180710180207 / Quique Garcia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Elsindicat ferroviari d’UGT de Catalunya ha convocat cinc jornades de vaga –el 26 i el 31 de juliol, i l’1, el 3 i el 10 d’agost– a Renfe, que afectaran elstrens d’alta velocitat –inclòs l’AVE– i llarga distància en protesta per la falta de personal en la comunitat.

En un comunicat aquest dimarts, el sindicat ha defensat que aquesta falta d’efectius afecta la qualitat del servei "de manera habitual" i també pot afectar greument la seguretat dels viatgers. "No hi ha prou personal per garantir l’auxili o evacuació dels viatgers, ni l’acompanyament a menors ni de les persones amb mobilitat reduïda", ha esgrimit UGT, que ha reclamat un augment de la plantilla.

Estiu conflictiu

La vaga de Renfe coincideix amb la conovacada pels sindicats de tripulants de cabina de passatgers (TCP) a Ryanair, que han decidit mantenir la vaga anunciada per alspròxims dies 25 i 26 de juliol després de no haver arribat a cap acord amb l’aerolínia en el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA).

Notícies relacionades

Després d’una mica més de 60 minuts de trobada, Ryanair ha amenaçat d’obrir expedients disciplinaris als vaguistes i declarar com a il·legal la mobilització dels TCP. Els sindicats convocants de la vaga, la Unió Sindical Obrera (USO) i el Sindicat Independent de Tripulants de Cabina de Passatgers de Línies Aèries (Sitcpla) mantenen la convocatòria de vaga per la "negativa a negociar i abordar" les reivindicacions del col·lectiu per part de l’aerolínia irlandesa. El representant d’USO, Ernesto Iglesias, ha qualificat com a "vergonyosa" l’actitud de Ryanair.

Aturades a Iberia

A més, el comitè d’empresa d’Iberia Barcelona ha convocat vaga per als dies 27 i 28 de juliol i 3 i 4 d’agost per denunciar la situació de "sobrecàrrega de feina" que pateix la plantilla i els "incompliments sistemàtics" dels acords assolits amb els sindicats. L’aturada afectarà les aerolínies a les quals dona servei Iberia, com són Vueling (líder al Prat), Level, American Airlines, Air China, Turkish Airlines, Latam Airlines i Avianca, entre d’altres.

Temes:

Renfe UGT