Transport

Catalunya té 190 empreses del sector ferroviari

Les firmes d'aquesta activitat ocupen 27.500 persones i facturen 6.845 milions d'euros

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Catalunya té 190 empreses del sector ferroviari que ocupen 27.500 persones i que facturen un total de 6.845 milions d’euros, dels quals 3.656 milions estan vinculats a aquest sector, una xifra que representa l’1,64% del producte interior brut (PIB) català.

En un comunicat, Acció ha informat que aquesta és la principal conclusió d’un estudi que han elaborat junt amb el clúster ferroviari Railgrup i que han presentat aquest dijous en el marc de l’assemblea general de socis de l’agrupació empresarial. L’informe analitza l’activitat empresarial vinculada amb el sector ferroviari i el transport de passatgers i mercaderies, i detalla que està format principalment per pimes, que representen el 74% del total, i que bona part d’aquestes empreses són exportadores (46%).

Notícies relacionades

L’estudi ha examinat el sector des del concepte de mobilitat ferroviària, que inclou tots els agents que intervenen en la cadena de valor del sector.

Acció ha determinat que, partint de l’informe, les principals tendències i oportunitats són la personalització de serveis, l’aplicació de noves tecnologies com l’'open data' i l’aparició de nous models de negoci derivats del concepte d’economia col·laborativa.