Alimentació i begudes

Codorníu negocia la venda de la majoria del capital a Carlyle

L'operació valora la companyia vitivinícola en 390 milions d'euros i es tancaria a finals d'any

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una altra de les grans i tradicionals empreses vitivinícoles catalanes està a punt de canviar de mans: el grup Codorníu Raventós ha firmat un acord d’exclusivitat per a la venda de la majoria del seu accionariat a fons gestionats per The Carlyle Group. L’operació valora la companyia en 390 milions d’euros i preveu tancar l’operació a finals d’any, segons un comunicat conjunt dels dos actors implicats en l’operació. El capital per a aquesta inversió provindrà del fons Carlyle Europe Partners.

La presidenta de la companyia, Mar Raventós, una de les més implicades en la venda, ha mostrat la seva satisfacció amb l’acord assolit perquè Carlyle adquireixi la majoria de l’empresa catalana. “Aquest acord permetrà impulsar la internacionalització, a més de consolidar i donar continuïtat a l’estratègia del grup centrat en la construcció de marques de valor i prestigi”, ha declarat. A més, Raventós afegeix que, "després d’analitzar múltiples opcions, hem arribat a un bon consens de molt potencial i una llarga perspectiva de lideratge”. 

Tot i que la majoria del capital deixarà d’estar a mans catalanes, els actuals dirigents de Codorníu consideren que amb la incorporació de Carlyle "s’obre una clara oportunitat perquè el grup Codorníu Raventós continuï reforçant la seva línia ascendent de resultats. Aquest any la companyia té previst tancar el seu exercici fiscal amb un ebidta de 26 milions d’euros i oferir així una substancial millora de resultats, en línia amb el pla estratègic".

En la nota conjunta de Carlyle i Codorníu destaca que el fons s’ha destacat per realitzar "aliances reeixides" amb negocis familiars d’impuls i creixement empresarial. El responsable del fons a Europa, Alex Wagenberg, ha assenyalat que “Codorníu Raventós és una companyia excepcional, amb un gran potencial per liderar el mercat mundial de vins i caves i amb marques de primer nivell, consolidades i molt ben posicionades al mercat. Esperem donar un impuls a la companyia a través del creixement internacional, tant orgànic com a través de noves adquisicions".

Notícies relacionades

El grup Codorníu Raventós està considerat l’empresa familiar elaboradora de cava més antiga d’Espanya, amb cinc segles de vida. Té 10 cellers repartits entre Espanya, l’Argentina i Califòrnia i 3.000 hectàrees de vinya pròpia.

 

Temes:

Codorniu